Oslo-duo debuterer i Grand Prix  

Publisert 16.10.2019

Kommende helg blir hektisk for hele den norske taekwondo-eliten: I Bulgaria skal to av utøverne på fulltidslandslaget konkurrere i Grand Prix-sammenheng for første gang. I tillegg skal hele ni av landets taekwondo-håp delta i det store åpne greske mesterskapet i Chalkida.

Grand Prix-stevnene er forbeholdt utøvere med ranking blant de 32 beste i verden i de forskjellige vektklassene.

– Denne gang hadde Norge for første gang fire utøvere med høy nok ranking til å konkurrere i Grand Prix-sammenheng. Dette er takket være langsiktig og målrettet arbeid av utøvere og støtteapparat, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Spente debutanter

Eliza Frazier Haugen og Marie Magnus konkurrerer begge i Sofia denne helgen. Foto: Syver Aas Bakke.

De fire utøverne som kvalifiserte seg til Grand Prix-stevnet i Sofia er Richard Ordemann, Marie Magnus, Eliza Frazier Haugen og Victor Asp. Richard Ordemann deltar ikke grunnet skade, og Norge stiller dermed med tre utøvere i Bulgaria.

– Marie Magnus debuterte i Grand Prix-sammenheng i fjor, og til helgen får altså Oslo-duoen Eliza og Victor sitt første møte med Grand Prix-sirkuset. Alle tre utøverne har nedlagt en imponerende innsats det siste året for å oppnå høy nok ranking til å delta på dette nivået. Alle våre tre utøvere jobber for å kvalifisere seg til neste års OL, og dette stevnet blir også derfor svært viktig med tanke på rankingpoeng, sier Jacobsen.

Til Hellas med EM-medalje i sekken

Milos Pilipovic (18) med sin sølvmedalje under U21-EM i taekwondo. Her med trener Mikael Oguz. Foto: Helle Borgen/Norges Kampsportforbund.

Stevnet i Hellas er et større åpent stevne, hvor over 800 utøvere deltar. Fra fulltidslandslaget deltar Randi Dyngeland og John Asp. I tillegg deltar syv utøvere fra Tveita Taekwondoklubb og Grorud Taekwondoklubb. Én av disse er Milos Pilipovic, som reiser til stevnet som nybakt medaljevinner fra U21-EM.

– Norge er avhengig av talentene bak landslaget er i god utvikling. Den fine jobben som gjøres i klubber som Grorud Taekwondo Klubb og Tveita Taekwondoklubb er dermed svært viktig for at Norge også i fremtiden skal kunne markere seg som den beste taekwondo-nasjonen i Skandinavia. Vi gleder oss til å se hva utøverne fra disse klubbene får til i Hellas, forteller Jacobsen.

Den norske troppen i Hellas:

  • Kevin Meradi, Grorud Taekwondo Klubb
  • Milos Pilipovic, Grorud Taekwondo Klubb
  • Niklas Kristiansen Oguz, Grorud Taekwondo Klubb
  • Sebastian Thune, Grorud Taekwondo Klubb
  • Casandra Meiner, Team Tveita
  • Thea Wågsæther, Team Tveita
  • Nomi Moqvist, Team Tveita
  • Randi Dyngeland, landslaget
  • John Asp, landslaget