Norske medaljer under JKA-EM

Publisert 29.05.2019

25.-26. mai gikk JKA-EM for juniorer, kadetter og veteraner av stabelen i Kadan, Tsjekkia. Totalt 16 norske utøvere deltok i mesterskapet, og den norske troppen returnerte med flere medaljer.

De 16 utøverne som representere Norge i mesterskapet deltok både i individuelle konkurranser og i lagkonkurransene. I tillegg deltok Rune Magne Johannessen og Kjetil Eidsnes som dommere.

Veteran-gull for første gang

De individuelle konkurransene ble avholdt 25. mai. Samtlige av utøverne i den norske delegasjonen gjorde en god figur og viste god spirit og karate på matten. Flere utøvere tok 4.- og 5. plasser.

– De norske utøverne klarte også å hevde seg helt i toppen, og dagen endte med ett gull, to sølv og to bronse, alle i veteranklassen for kvinner. 2019 er det første året Norge har hatt utøvere i denne klassen, noe som gjør de gode resultatene enda kjekkere, sier Arild Kolstad i JKAs grenkomité.

Medalje i kumite lag

På søndagen var det duket for lagkonkurranser, og Norge viste igjen karate av god kvalitet. Denne dagen ble det én medalje til Norge – en sterk bronsemedalje i klassen kumite lag for gutter 16-17 år.
Den norske delegasjonen sier seg fornøyde med innsatsen, og ser frem til videre konkurranser.

– Alt i alt var turen en kjempesuksess, både idrettslig og sosialt, og vi ser frem til neste års konkurranse, sier Kolstad.

Vi gratulerer alle utøvere med flotte resultater!