Nye landslagsutøvere i karate og taekwondo

Publisert 11.09.2020

Norges Kampsportforbund fortsetter satsingen mot OL neste år, samt OL 2024. – Vi er svært glade for at fire unge og svært talentfulle utøvere denne måneden blir en del av fulltidslandslagene i taekwondo og karate, forteller Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.  

De fire nye utøverne som fra 1. september er en del av fulltidslandslagene er:

Annika Sælid og Mariam Skogland er nå en del av fulltidslandslaget i karate. Foto: Syver Aas Bakke.

  • Karate: Annika Sælid (19), Sentrum Kampsport, og Mariam Skogland (19), Sentrum Kampsport.
  • Taekwondo: Sebastian Thune (20), Grorud Taekwondo Klubb) og Milos Pilipovic (19), Grorud Taekwondo Klubb)

Medaljer i juniormesterskap

Alle fire utøvere har, sin unge alder til tross, allerede betydelig konkurranseerfaring, og to av dem har medaljer fra internasjonale juniormesterskap.

– Annika Sælid tok tidligere i år en historisk gullmedalje i junior-EM i karate, i tillegg til gull i ungdoms-OL i 2018. Milos Pilipovic tok i fjor høst sølv i U21-EM i taekwondo. Alle fire nye utøvere har jobbet tålmodig og dedikert de siste årene, og det er gledelig at dette arbeidet har ført dem frem til en plass på fulltidslandslagene, forteller Jacobsen, som ser frem til følge utøverne videre i sine seniorkarrierer.

Blitt tatt godt imot

Sebastian og Milos ser frem til en ny hverdag som fulltidsutøvere. Foto: Norges Kampsportforbund.

Milos Pilipovic og Sebastian Thune har trent med resten av fulltidslandslaget siden i sommer, og forteller at de har blitt tatt godt imot av de mer erfarne fulltidsutøverne.

– Vi kjenner både hverandre og enkelte av utøverne på laget godt fra før, da vi kommer fra samme klubb. Stemningen i laget er god, og vi har allerede hatt stort utbytte av treningene, forteller Pilipovic og Thune.

Vi ønsker alle fire utøvere velkommen til landslagsfamilien, og ser frem til å følge dem videre!

Emne: , , ,