Informasjonsmøter for karate og taekwondo utsatt

Publisert 31.03.2020
Redigert 01.04.2020

I tråd med toppidrettens prosedyre for informasjonsflyt avholder Norges Kampsportforbund to årlige informasjonsmøter for karate og taekwondo. Da alle konkurranser og samlinger nå er avlyst på ubestemt tid som følge av korona-situasjonen er også forbundets informasjonsmøter om toppidrettssatsingen utsatt.

Da det fortsatt er stor usikkerhet rundt hvordan de internasjonale terminlistene vil se ute etter sommerferien har forbundet valgt å utsette informasjonsmøtene til etter sommerferien. Når det gjelder karate planlegges det sparringssamling i august, og det utsatte informasjonsmøtet vil trolig avholdes i forbindelse med denne.

Det vises ellers til forbundets prosedyre for informasjonsflyt innen toppidrett.

Får digital oppfølging

Når det gjelder toppidrettssatsingen i forbundet opplyses det om at det fortsatt er uvisst når karate skal ha sin OL-kvalik. Det internasjonale taekwondo-forbundet har derimot gitt beskjed om at de skal arrangere sin OL-kvalik i år. Ytterligere informasjon om dette publiseres fortløpende.

OL 2020 er utsatt til 23. juli 2021, og våre toppidrettsutøvere trener for fullt og får digitalt oppfølging av sine trenere. Det internasjonale taekwondo-forbundet har også informert om at junior-VM i Sofia i 14.-18. oktober vil gå som planlagt. Det samme gjelder Grand Prix-finalen i Mexico 28.-29. november. Når det gjelder VM 2021, som skulle ha vært arrangert i Wuxi i Kina i mai neste år, er dette stevnet flyttet til slutten av 2021.

Når det gjelder karate er nordisk mesterskap lagt til Stavanger 28. november. Per april antar man at dette stevnet arrangeres som planlagt, og utøvere kan søke om å delta frem til 30. juni.

 

Emne: , ,