LATVIA WUSHU OPEN – medaljefangst

Publisert 04.02.2019
Redigert 18.02.2019

Det ble en lang og innholdsrik konkurranse for de norske utøverne i årets åpne latviske mesterskap. Fem medaljer fikk bli med det norske laget hjem.

Jonas Thorsen Loe

Jonas Thorsen Loe (Sangrok Kwan) startet dagen meget bra og tok gull i sin første klasse; moderne våpenform (daoshu/sabel), i VM-grenen Xingyiquan tok han sølv, det samme i tradisjonell sabelform fra Wudang, før det ble bronse i tradisjonell stokkform fra Xingyi.

– Jonas viste med at det bor en bra konkurransementalitet i ham, og med en mer spisset tilnærming enn den brede vi har hatt før dette stevnet kan han bli en topp internasjonal utøver i tradisjonelle grener, sier trener og lagleder Kim Gibson.

Spesielt for junioren Jonas Thorsen Loe blir denne vårsesongen svært viktig da han har fått mulighet til å delta i wushu-VM for seniorer som arrangeres i Shanghai til høsten. Det gjør at han må gjennom et gjennomtenkt og tøft program de neste 9 månedene før avreise til Kina.

Bronse i fjor, gull i år

Lara Kutluca

Fjorårets vinner av Franzefoss-stipendet, Lara Kutluca (Oslo Wushu Team), deltok i sitt andre Latvia Open. I fjor tok hun en bronsemedalje i moderne håndform (Nanquan/sydlig stil). I år tok hun sin første internasjonale tittel da det ble gull i samme klasse. I sine andre grener ble det ikke helt fullklaff, men to 4. og en 5. plass er også godt å ta med seg videre.

Første internasjonale stevne for far og sønn

 

Sebastian Garau

13 år gamle Sebastian Garau (Oslo Wushu Team) deltok i sitt første, store internasjonale mesterskap denne helgen. I den tøffe moderne klassen nådde han ikke helt opp, men i de tradisjonelle grenene gjorde han det meget godt. Spesielt i tradisjonell Wudang håndform gjorde han en flott prestasjon, og tok en velfortjent bronsemedalje. Dette er spesielt imponerende med tanke på at han ble flyttet opp en aldersklasse fra kadett til junior.

Sebastian har blant annet vært i Wudang-fjellene hvor han fikk trene i et topp miljø, noe som ga positive utslag i Riga. Han tok også en sterk bronse i kadettklassen for tradisjonell håndform, samt en 4. plass i tradisjonell xingyi stokkform.

Øyvind Garau

For veteran Øyvind Garau (Oslo Wushu Team) ble det en litt roligere lørdag. Det var nemlig ingen påmeldte i seniorklassene for de over 36 år, og derfor måtte han gå sine former som oppvisningsklasser. Han fikk likefullt full bedømming av internasjonale dommere, og med poengsummer på 8,42 – 8,58 – 8,6 viste han at han er i god rute inn mot det kommende klubb-EM.

Proff oppvarming til EM

Dette er det fjerde året Norge deltar i Latvia Open, et stevne som er profesjonelt arrangert og ikke minst har et nivå som nordmennene kan strekke seg mot. Målet denne gang var å kickstarte sesongen og gi unge utøvere som første internasjonale erfaring, forteller trener Gibson.

– Dette er et viktig stevne inn mot vårens klubb-EM i Kung Fu (tradisjonell Wushu), først og fremst for utvikling og analyse tidlig i oppkjøringen. Med hele 15 starter fordelt på fire utøvere fikk vi med oss mye viktig erfaring og bra videomateriale til videre arbeid, sier den målrettede laglederen.

Lurer du på hvordan du kvalifiserer deg til VM i Wushu? Se informasjon på våre nettsider.