Latvia Wushu Open – fire nordmenn deltar

Publisert 01.02.2019

Denne helgen arrangeres Latvia Wushu Open i Riga. Norge stiller med fire utøvere, alle med planer om å delta i klubb-EM innen tradisjonelle wushugrener (Kung Fu) senere i vår. 

– Dette har de siste fire årene blitt et viktig stevne for det norske wushulaget. Det er en flott arena å debutere på internasjonalt. Stevnets størrelse på ca 300 utøvere fra fem nasjoner, samt et sammenlignbart nivå med oss. Dette gjør det til en fin start på internasjonale konkurranser for våre yngre utøvere og debutanter, sier lagleder Kim Gibson.

Han kan fortelle at for de mer etablerte utøverne brukes dette stevnet som et slags sesong»kick-off» og gjennomkjøring før de store internasjonale mesterskapene, EM og VM.

Noen av utøverne skal delta i EM i Moskva i april, og bruker helgens stevne som oppkjøring.

Det norske laget:

Lara Kutluca(14), Oslo Wushuklubb

Lara vant bronse i fjorårets Latvia Open og deltok i EM 2018 for Norge. Hun har også vunnet medaljer i flere mesterskap i Norge og utlandet, deriblant British Open og Nordic Open. Med sine to treningsleire i Kina og nåværende studier på Wang UNG har hun fått en flott ramme for å kunne utvikle seg videre. I fjor mottok hun også Franzefoss-stipendet.

Klasser i Latvia, kadett 11-14 år:
Moderne Nanquan
Tradisjonell Nanquan
Tradisjonell Shaolin
Tradisjonell stokkform

Sebastian Garau(13), Oslo Wushuklubb

Sebastian er inne i sin første sesong som internasjonal utøver. Men han har tidligere gjort det bra i både norske og svenske mesterskap. Dette blir Sebastian sin internasjonale konkurransedebut, men han har også hatt to treningsopphold med topptrenere i Kina.

Klasser i Latvia, kadett 11-14 år:
Moderne Nanquan (sydlig stil)
Tradisjonell Nanquan (sydlig stil)
Tradisjonell Wudangquan (Wudang)
Tradisjonell Xingyigun (stokkform)

Jonas Thorsen Loe(17), Sangrok Kwan

Jonas ble i fjor historisk da han som første norske utøver tok gull i toppidrettsdelen av Wushu-EM («moderne Wushu»). I tillegg har han vunnet flere medaljer og gull i både Nordic, British, Latvia Open og EM. I flere internasjonale stevner har han også tatt medalje i seniorklassen. Resultatene har gjort at han har blitt tatt ut til høstens VM i Shanghai, med sin EM-vinnende Xingyiquan.

Klasser i Latvia, junior 15-17 år:
Moderne Daoshu (sabel)
Tradisjonell Xingyiquan
Tradisjonell Xingyigun (stokkform)
Tradisjonell Wudang Dao (Wudang sabel)

Øyvind Garau(40), Oslo Wushuklubb

Øyvind har trent wushu i seks år med sine barn og har i år trappet opp satsingen for å kunne delta i klubb-EM med sin sønn, Sebastian. Han har hatt flere treningsopphold i Kina og trener seriøst for å hevde seg i seniorklassene.

Klasser i Latvia, senior +36 år:
Tradisjonell Nanquan (sydlig stil)
Tradisjonell Xingyigun (stokkform)
Tradisjonell Shuangshoubi (dolker)

– Målet for årets Latvia Open er å samle erfaring og ha bra videomateriale til analyser og utvikling inn mot klubb-EM i april/toppidretts-VM i oktober, forteller Gibson.

Vi ønsker lykke til!