Begivenhetsrik helg for Lauvåsen IF

Publisert 10.11.2021

Det relativt nystiftede idrettslaget på Lauvåsen, øst i Kristiansand har på kort tid gjort seg bemerket innen det lokale idrettsmiljøet, men også innen kampsport. Dermed ble det en travel helg 5.-6. november, hvor klubben både arrangerte dommerkurs, stevne og mottok pris på Idrettsgalla Sør.

Lauvåsen IF ble stiftet i 2015 og i et intervju med Fædrelandsvennen forteller klubbleder Gerth Scerri at de har bygget et fleridrettslag uten håndball og fotball, for å nå ut til de som faller utenfor de mest populære tilbudene. Klubben er ikke redd for å kalle seg «Annerledesklubben» og har vokst fra å være 40 til over 500 medlemmer, hvorav ca 150 er medlemmer i idrettslagets kampsportgruppe: Lauvåsen IF Martial Arts.

Arrangør av dommerkurs og Sørlandscup i wushu

At kampsportgruppen i Lauvåsen IF er i etablererfasen vises også gjennom deres nysgjerrighet og ønske om å utvikle et treningstilbud som gjenspeiler medlemmenes ønsker. Da klubbleder Scerri kom over det åpne kampregelverket i wushu (sanda), forstod han fort at dette ville være et flott tilskudd til klubbens kampsporttilbud.

Allerede i 2019 var han i kontakt med kampsportforbundet for å arrangere regelkurs og stevne i denne kampformen, men et år med pandemi satte en stopper for disse planene.

Denne helgen kunne klubben endelig invitere til offisielt dommerkurs under ledelse av Kim Gibson og ikke minst det første stevnet i wushu sanda siden Norgesmesterskapet i Wushu 2018. Alle dommerkandidatene hadde tidligere i år vært gjennom et digitalt grunnkurs i wushu sanda, og denne helgen gjenstod den praktiske delen av kurset, gjennom tre timer teori på fredag, fulgt av praktisk eksamen under Sørlandscup på lørdag.

Vi er stolte over at det nå har blitt utdannet syv nye dommere på Sørlandet.

Nye dommere med wushu sanda C-lisens

  • Cay Olaf Jonassen Aas, Lillesand Taekwondo Klubb
  • Kent André Andersen, Lauvåsen IF Martial Arts
  • Aksel Vik Andresen, Lauvåsen IF Martial Arts
  • Alex Henriksen, Lillesand Taekwondo Klubb
  • Stig Einar Jakobsen, Lillesand Taekwondo Klubb
  • Geir Egil Nessa, Lauvåsen IF Martial Arts
  • Gerth Scérri, Lauvåsen IF Martial Arts

For å gjennomføre den praktiske delen av dommerkurset ble det arrangert Sørlandscup i wushu sanda. Du finner resultatene fra stevnet i Sportdata.

Amanda Brommeland fra hjemklubben Lauvåsen ble kåret til stevnets beste utøver, etter flotte prestasjoner i jentenes kadettklasse.

Vinner av «Idrettsglede for alle»-prisen

Etter stevnet lørdag, ble klubben hedret for sitt fantastiske arbeid under Idrettsgalla Sør i Arendals storstue Sør Amfi.

I selskap med flere av Idretts-Norges ypperste trenere, utøvere og idrettslag stod annerledesklubben Lauvåsen frem og vant en av de viktigste prisene, «Idrettsglede for alle»-prisen. Spesielt gledelig var det at jujutsu-utøver Margareth Knutson Aase stod for utdelingen av prisen til Lauvåsen IF.

Ser lyst på fremtiden

Klubbleder Scerri, som også sitter i styret i kampsportforbundets fleridrettsseksjon har allerede planene klare for tiden som kommer. I vår gleder de seg til å invitere til nok et stevne og dommerutdanning på Sørlandet, fulgt av regel/dommerkurs og stevner både på Øst- og Vestlandet.

Følg med på kampsportforbundets stevnekalender nærmere jul for kommende stevner innen wushu og mulighet for å delta i den åpne kampformen sanda.

Søker arrangørklubb

De regionale cupene, samt Norgesmesterskapet i wushu 2022 søker arrangørklubber. Er det din klubb som får æren av å arrangere disse mesterskapene?

Send din søknad innen 1. desember her.