MMA: Klage på avslag sendt til godkjenningsnemnda

Publisert 21.09.2022
Redigert 06.03.2023

Treukersfristen for å klage på godkjenningsnemndas avslag på søknad til MMA-stevne går ut i dag. I går sendte kampsportforbundets MMA-komité og arrangørklubb Sarpsborg Chi sin klage på vedtaket.

– For MMA-miljøet er det viktig å vise til forskning gjort rundt skader og gi nemnda en klage med dokumentasjon og referanser de må ta stilling til, sier Vegard Henriksen, arrangementssjef i Norges Kampsportforbund.

Empirisk forskning

I sitt vedtak legger godkjenningsnemnda vekt på at MMA-regelverket også tillater stranguleringer (kvelning) i tillegg til støt mot hodet og avslo søknaden av forsiktighetsprinsipp. For MMA-komitéen har det i klagen vært viktig å påpeke at det er nettopp helheten i det tekniske spekteret som gjør risikoen for hodeskader ved knockout lavere. Det har de siste ukene blitt lagt ned et stort stykke arbeid med å kunne dokumentere dette og vise til anerkjente referanser i klagen.

– Hovedpoenget i klagen er et argument mot at et økt teknikkmangfold fører til additiv skade, men heller omvendt. Videre ser vi frem til svar fra nemnda og videre politisk arbeid, sier Daniel V. Rød i MMA-komitéen.

Politisk arbeid

Vi ser fortsatt at det også må jobbes politisk. Uavhengig av denne prosessen ser vi at flere politiske partier har vært ute og talt MMAs sak de siste ukene, spesielt i medieinnslag som omhandler profesjonelle utøvere. Det er gledelig å se at flere politikere snakker positivt om MMA og vi har allerede begynt å stake ut kursen for det videre politiske arbeidet i samarbeid med NIF.