Karate

Toppidrettssatsningen for karate

Landslaget består i dag av fulltidsutøvere som er sentralisert i Oslo og trener daglig.

På nivået under landslaget er det etablert et rekrutteringslag. Dette laget vil bestå av utøvere som befinner seg på et nivå hvor man har nytte av treningen med landslaget, og også kan bidra til at landslaget kan utvikle seg videre. Disse utøverne blir spesielt invitert til treninger, internasjonale samlinger o.l. av landslagsledelsen.

I tillegg til disse lagene finnes det utøvere som satser mye, men som enda ikke tilhører ett av lagene over. Derfor ble det etablert en fokusgruppe med utøvere som får spesiell oppmerksomhet. Disse blir invitert av landslagstreneren til spesielle sparringssamlinger. Invitasjon kan skje etter anbefaling fra regionstrenere og etter resultater i internasjonale stevner og innsendt stevneskjema. Hvis man blir tatt ut til et mesterskap er man automatisk i fokusgruppen, også etter mesterskapet er over. Man beholder plassen så lenge man blir tatt ut til mesterskap.

Veien i systemet

 1. Klubb:
  1. Utøvere trener som vanlig i klubb
 2. Region:
  1. Hvis klubbutøvere har lyst, kan de delta på regionale samlinger (4 ganger per år i sin region og 2 ganger nasjonalt der alle regioner er samlet i Oslo).
 3. Fokusgruppe:
  1. Utøvere som blir anbefalt av regionstrener kan bli invitert av landslagstrener til sparringssamlinger (ca. 4 samlinger/år).
  2. Utøvere som konkurrerer internasjonalt på de evalueringsstevnene som landslagstrener setter opp og deretter sender trackingform (stevneskjema), kan bli invitert av landslagstrener til sparringssamlinger (ca. 4 samlinger/år)
   1. Uavhengig av alder (cadet, junior, senior).
   2. Uavhengig av deltagelse i regionsopplegg.
  3. Utøvere som har blitt tatt ut til offisielle mesterskap får automatisk plass i fokusgruppen og blir invitert av landslagstrener til sparringssamlinger (ca. 4 samlinger/år)
   1. Uavhengig av alder (cadet, junior, senior).
   2. Uavhengig av deltagelse i regionsopplegg.
  4. Utøvere som blir tatt ut til offisielle mesterskap beholder plassen i fokusgruppe også etter mesterskapet.
  5. Utøvere som ikke bli tatt ut til neste mesterskap mister automatisk plassen i fokusgruppen.
 4. Rekrutteringslag:
  1. Utøvere som landslagstreneren tar ut til laget etter egen beste evaluering
 5. Landslaget:
  1. Utøvere som landslagstreneren tar ut til laget etter egen beste evaluering

Kvalifisering til EM & VM

Uavhengig av om utøver er med i regionsopplegg, på landslag eller på rekrutteringslag, kan man kvalifisere seg til EM og VM via NKFs poengsystem. Poengsystemet er forklart i videoene i nedenstående linker.

Måten man opptjener poeng for å kunne bli evaluert for uttak, er ved å delta på internasjonale evalueringsstevner. Det vises til nedenstående terminliste. Vær obs på at det må være minimum 10 deltakere per klasse for at stevnet er med i evalueringen. Oppdaterte versjoner av terminlisten vil i fremtiden publiseres på kampsport.no under toppidrett – karate. Vi minner også om at etter deltagelse på stevner må det fylles ut stevneskjema og sendes til raik@kampsport.no senest 2 dager etter stevnet. Skjemaet finner du nederst på siden.

Utøvere som er under kontrollert utvikling (de som har kontrakt med NKF og er dermed en del av NKF sitt utviklingssystem) vil bli prioritert med hensyn til uttak. Grunnen til dette er at for disse utøverne anses deltagelse i mesterskap som en del av et utviklingstrinn på vei mot toppen. Dette betyr allikevel ikke at utøvere i utviklingssystemet automatisk blir tatt ut eller har en eksklusiv rett til deltagelse i EM og VM.

Utøvere som er ranket topp 50 og dermed kan delta i Premier League/K1 vil bli evaluert for uttak til EM og VM. Utøvere som er ranket topp 100 kan bli evaluert for uttak.

Uttaket er objektivt, men siste og endelige ord om uttak/ikke uttak har landslagstreneren i samarbeide med sportssjefen. Alle overnevnte punkter tas med i betraktning, men andre kriterier kan være like avgjørende. Utøver blir evaluert basert på kriterier som innsats, vilje, fremgang, mental innstilling, kamp- og treningsmoral, deltagelse og oppmøte/gjennomføring av landslagsledelsen forskjellige tiltak og aktiviteter.

Andre krav for å bli vurdert

 1. For å kunne søke og bli evaluert må du gjennomføre e-læringsmodulen «Ren utøver»
 2. For å kunne søke og bli evaluert må du gjennomføre e-læringsmodulen fra Sunn Idrett (idrettsernæring – modul 1 (obligatorisk 13år oppover) og 2 (obligatorisk 16 år oppover), modul om spiseforstyrrelser er frivillig). Denne finner du her.
 3. Du må også laste ned NKFs «weight policy document» (vedlagt). Denne skal signeres og legges ved søknaden.

Ytterligere informasjon

 

Nordisk mesterskap
Nordisk mesterskap arrangeres i Tampere i Finland fra 23. -24. november. Søknadsfrist er mandag 3. september kl 23.45.

Økonomi
Nordisk mesterskap er til selvkost. Kostnader som vil påløpe og vil bli fakturert fra forbund til klubb er hotell og deltakeravgift (estimert 260€ per dobbletrom i 2 netter og 30€). For å gjøre reisen til mesterskapet billigst mulig for klubb/utøver bestiller man reise til og fra Tampere hver for seg etter at uttaket er gjort. Informasjon om oppmøtetider sendes ut til de som blir tatt ut.

Hvem kan søke?
Fokusgruppe og rekruttlag, finalister i Norgesmesterskapet 2018 og topp 100 i WKF world ranking.

Søknad om deltagelse i Nordisk Mesterskap

Nordisk Mesterskap blir avholdt i Tampere, Finland 23.-24. november
 • Vennligst skriv inn en verdi mellom 1 og 5.

 

Søknadsskjema til VM for seniorer

Søknadsfrist mandag 3. september kl 23.45.

Søknadsskjema til senior VM

Madrid, 5.-11. november 2018