Stilartslandslaget ITF Taekwon-Do – nr. 3 i Europa

Publisert 10.05.2016

EM 2016 i Tampere er historie og stilartslandslaget i ITF Taekwon-Do forlater Finland med trofeet som beviser en sterk tredjeplass i mesterskapet! Som nest beste nasjon fire år på rad i tidligere EM, er vi i år strålende fornøyd med å kapre pallen igjen, bak Romania på andreplass og suverene Polen på topp!

Fasiten etter fire knalltøffe konkurransedager i Tampere er: 6 gull, 5 sølv og 14 bronse!
Se bilder fra EM tatt av Jostein Værnes

Våre nye Europamestere er:

Madeleine Lind & Martin Løkken Skaanes – Traditional sparring senior
Knut B. Solheim  – mønster 1 dan herrer senior
Linn Benjaminsen Lorentsen  – mønster 1 dan damer senior
Lagmønster damer junior: Mathilde Lædre, Valerie Ayala-Bonilla, Sunniva Grimsmo, Ann Linnea Hole, Selma Li og Ingrid Lie
Helene Semb – Sparring +65 kg damer junior
Lagsparring damer junior: Ingrid Lie, Merethe Solli, Mathilde Lædre, Valerie Ayala-Bonilla, Sunniva Grimsmo og Helene Semb

De som tok sølv- og bronsemedalje er:

SØLV:

Valerie Ayala-Bonilla, mønster jr.
Selma Li, mønster jr.
Lise Grønnesby, sparring sr.
Lagmønster senior damer
Lagmønster senior herrer

BRONSE:

Ann Linnea Hole, mønster jr.
Sivert Eide, mønster sr.
Valerie Ayala-Bonilla, sparring jr.
Mathilde Lædre, sparring jr.
Ingrid Lie, sparring jr.
Valerie Ayala-Bonilla og Ann Linnea Hole, tradisjonell sparring junior
Lise Grønnesby, spesialteknikk sr.
Christoffer Solberg, sparring sr.
Marthe Klungerbo, sparring sr.
Lagsparring herrer sr.
Lagsparring damer sr.
Spesialteknikk lag herrer sr.
Spesialteknikk lag damer sr.
Spesialteknikk lag damer jr.

Første konkurransedag i Tampere var toneangivende med fire gull! Linn Benjaminsen Lorentsen stod for en knallsterk prestasjon i sitt første EM som senior og vant mønster i 1 dan-klassen! En overlykkelig Knut B.Solheim  revansjerte tapet fra finalen i fjorårets EM og kunne med tårer i øynene bli kastet opp i været av resten av laget! Juniorjentene cruiset fram mot finale i lagmønster og vant til slutt overbevisende mot Irland. Og til slutt denne dagen kronet Madeleine Lind og Martin Løkken Skaanes dagen med et imponerende program i traditional sparring med ekstrem kontroll, balanse og ufattelig akrobatikk! Dette gav stor inspirasjon og troen på å lykkes for utøverne som ventet på sin tur de neste dagene. Med resultatene vi oppnådde i mønster, lagmønster og traditional sparring har vi definitivt fått etablert et sterkt lag innen disse grenene. Vi har en lang tradisjon med å prestere i mønsterdivisjonene, men i de seneste årene har vi blitt enda mer spesifikke og systematiske i den tette oppfølgingen av utøverne, blant annet ved hjelp av avanserte videoanalyser og tett dialog med mønstertrener Andreas Jenstad gjennom hele året. Dette høster vi nå frukter av!

De neste dagene kjempet våre utøvere i sparringsringene. Uten tvil har det tekniske nivået på våre utøvere økt de siste årene! Samtidig ser vi at mange fortsatt har noe å hente på å forbedre utholdenheten og taktiske valg under kampene. Vi fikk mange gode bekreftelser underveis som gir selvtillit og visshet om at vi er på vei mot noe veldig bra! Helene Sembs overraskende gull i -65 kg viser også at det gror godt på juniornivå. Hun styrte sine kamper slik at man skulle tro at hun hadde lang erfaring på dette nivået! Den dedikerte oppfølgingen fra coachteamet med Master Willy i spissen bidro også sterkt til gode prestasjoner fra rutinerte utøvere så vel som ferske utøvere på landslaget.

I spesialgrenene powerbreak og spesialteknikk har vi det siste året styrket coachteamet med en dedikert coach – Robert Skagseth. Vi har en tydelig ambisjon om å hevde oss innen disse grenene og har på landslagssamlingene prioritert trening også her. Alle våre spesialteknikk-lag (damer sr, herrer sr og damer jr) oppnådde bronse i spesialteknikk! Det beviser at vi er på gang med noe her. I tillegg viste seniorherrelaget meget gode takter i powerbreak med full score på fire av fem stasjoner! Vi håper dette inspirerer til at flere utøvere i klubbene i Norge starter treningene på powerbreak og spesialteknikk!

Å vinne et laggull i EM henger høyt! Få ting er mer moro enn å dele gleden med sine lagkamerater. Derfor var det tre veldig motiverte lag som entret ringene i lagsparring på siste konkurransedag! Både damelaget SR og herrelaget SR kjempet fantastiske kamper i innledende runder! Heller ikke når selveste Polen ble motstander i semifinalene til begge lagene så ble det spart på noe. Dessverre måtte begge lagene gi tapt for nasjonen som de siste 20 årene har dominert i alle EM. Men i en annen ring var det seks unge jenter, stinne av selvtillit etter allerede å sikret et gull i lagmønster, som med stor glød sikret seier etter seier! Etter seier over Irland og Russland var det Polen som stod som motstander i finalen også her. Da sluttsignalet gikk etter femte og siste kamp tok jubelscenene fullstendig av i Tampere Excibition and Sports Center! De norske juniorjentene ble til slutt kåret til EM’s beste juniorlag med gull i både lagmønster og lagsparring!

Tusen takk til NTN med Master Per Andresen i spissen! Tusen takk til våre fem dommere som gjorde en strålende innsats under mesterskapet! Tusen takk til coachteamet med Master Willy i spissen! Tusen takk til fotograf Jostein Værnes som dokumenterer nok et mesterskap inn i historiebøkene med fantastiske bilder! Tusen takk til 34 flotte utøvere som igjen gjorde jobben! Tusen takk til våre supportere som støttet oss i fire dager til ende! Og ikke minst – tusen takk til vår hovedsponsor Vinjes AS!

Til slutt vil vi igjen ydmykt takke alle instruktører som til daglig underviser i klubbene. Dere er årsaken til at vi nok en gang plasserer oss i toppen i Europa!

// Arne Witzø, Landslagssjef National Taekwon-Do Norway

Gå til ntkd.no for å se film og bilder