Talent- og inspirasjonssamling i Trondheim

Publisert 22.08.2018
Redigert 23.08.2018

Det ble en innholdsrik helg i Trondheim for de over 20 jujutsuutøverne som møtte opp til samling. Det ble holdt økter i både fighting, ne waza og duo.

Det jobbes godt i jujutsu-Norge og både nybegynnere og erfarne konkurranseutøvere møtte opp til talent- og inspirasjonshelg i Trondheim denne helgen.

– Det er alltid hyggelig å komme til Trondheim og Trondheim Ju Jitsu Klubb sitt vertskap. Det var mange ivrige utøvere som hadde satt av helgen for å delta, sier leder av konkurranseutvalget, Christoffer Forsberg.

I duo var det utøvere på ulikt nivå, noen som akkurat hadde startet til de som har konkurrert internasjonalt. Det ble fokusert på å tilpasse slik at alle fikk noe igjen for øktene. De erfarne duo-parene fikk detaljstyrte oppgaver de skulle jobbe med, mens de ferske parene fikk hjelp med å bygge opp eller justere sine teknikker.

Tidligere verdensmester i brasiliansk jujutus, Margaret Knutson Aase ledet helgens økter i fighting/ne wasa (BJJ) til stor inspirasjon. Under øktene i fighting ble det fokusert mye på bevegelse i forhold til reaksjon, stilling, fotarbeid, overgang og passeringer.

Kamptrening med dommere ble avslutningen på begge dagene.

– Det gir et større inntrykk på treningen å kunne ha med dommere på slike samlinger da man legger opp til et så realistisk match-senario som mulig, sier en fornøyd Forsberg.

Neste inspirasjonssamling er helgen 20.-21. oktober i Sentrum Kampsport sine lokaler i Sarpsborg.