Starter talentsamlinger

Publisert 06.02.2017

Christoffer Forsberg har sammen med NKF startet opp med jujutsusamlinger for å få opp konkurranseaktiviteten.

Norgesmester og tidligere Europamester i jujutsu Christoffer Forsberg fra Sentrum Kampsportsenter har sammen med krefter i Norges Kampsportforbund startet opp talentsamlinger i jujutsu for å få opp konkurranseaktiviteten i idretten.

Helgen 21.-22.januar ble første samling avholdt på Hasle i Oslo. Deltakere fra Sentrum Kampsport klubb i Sarpsborg, Kristiansand Jujutsuklubb og Trondheim Jujutsuklubb deltok på samlingen med totalt seks fightere og to duopar.

Lørdag ble det gjennomført to økter fighting, to økter duo og styrketester. Utøverne fikk også et foredrag ved utviklingskonsulent i NKF Raik Tietze, som også er ansvarlig for talentutvikling. Han foredro om veien til toppidrett for de unge lovende. Fightingøktene hadde fokus på bevegelse og timing, med påfølgende øvelser for å bedre inngang til balansebrytning i kastene. For duo ble lørdagsøkten jobbet to utøvere med detaljer for utbedring av teknikker, og to utøvere fikk nye teknikker å jobbe med og forkastet noen av sine tidligere teknikker. Alle deltakere tok også en styrketest hvor de ga 100% før en sosial bit med pizza og film.

Søndag ble det også avholdt treninger på Hasle. Dagen startet med fokus på å ha det gøy med litt annen aktivitet som akrobatikk, ballspill og sirkeltrening, noe som satt en god stemning for dagen. Resten av dagen ble brukt på passering av guard og det å tenke enkelt i unnvikelsesfasen, kamp-/sparring, nye teknikker, hurtighet og tydelige avslutninger.

Målet for samlingen er å oppmuntre til deltakelse i konkurranser for norske utøvere.

 

Deltakere

Sentrum Kampsport (Sarpsborg)

André Tveit – Fighting

Jonathan Kampenes Lagemyr – Fighting

Mia Rognhaug – Duo

Nichlas Helfred Johansen – Duo

 

Kristiansand Jujutsuklubb

Lene Nomedal Olsen – Fighting

Daniel Nomedal Olsen – Fighting (ikke fysisk deltagende pga. sykdom)

Amalie Marie Håvardstad – Fighting

Christian Håvardstad – Fighting

 

Trondheim Jujutsuklubb

Niklas Kvisten – Duo

Silje Kvisten – Duo