Spennende kurssamarbeid

Publisert 14.02.2018

I løpet av de siste månedene har Ålesund Ju Jitsu Klubb samarbeidet med Iformno om to svært vellykkede selvforsvarskurs. – Vi er svært fornøyd med kursene som er avholdt, og ser frem til videre samarbeid, sier Roger Liavåg fra AAJJK.

AAJJK ble i fjor høst kontaktet av Iformno vedrørende muligheten for å samarbeide om et generelt selvforsvarskurs. – Jeg kontaktet da Torbjørn Arntsen, som blant annet er trener hos Oslo Ju Jitsu Klubb, og han sa seg villig til å holde kurset, forklarer Liavåg.

AAJJK har også tidligere invitert Arntsen til å holde treningssamlinger for AAJJK, inkludert eget selvforsvarskurs tilbake i 2013. – I tillegg til medlemmene inviterte vi også søsken, foreldre og ektefeller til dette kurset, med stor suksess. Konseptet som ble brukt er FightSafe, et selvforsvarsystem innen Ju Jitsu Norge som er skreddersydd kurssammenhenger.

Gode muligheter for rekruttering

Iformno sitt mål er fysisk fostring for folk flest, og Liavåg beskriver samarbeidet som både naturlig og spennende.

– Iformno har en solid tilhengermasse i Ålesund og omegn, så når de først tok kontakt syntes vi dette kunne være et spennende samarbeid, også med tanke på å få kontakt med potensielle nye medlemmer utenom kampsportmiljøene.

3. november 2017 ble dermed arrangementet «Selvforsvarskurs» avholdt, med Arntsen som instruktør og Liavåg som assistent. – Kurset fylte seg kjapt opp, og det ble satt opp venteliste siden vi hadde satt et tak på 38 deltakere. Det var et flott og givende kurs med mange gode tilbakemeldinger, forklarer Liavåg.

Fokus på kvinner

Selvforsvarskurs for kvinner ble avholdt 26. januar 2018, igjen med Torbjørn Arntsen som instruktør og Roger Liavåg som assistent. Foto: AAJJK

Det første kurset hadde et klart flertall av kvinnelige deltakere, og Iformno og AAJJK så dermed et potensial for et eget selvforsvarskurs forbeholdt kvinner. Selvforsvarskurset for kvinner ble avholdt 26. januar 2018, igjen med Torbjørn Arntsen som instruktør og Roger Liavåg som assistent.

– Dette kurset ble like populært, og vi satte et tak på 40 deltakere siden vi hadde noe mer matteareal denne gangen. Kurset ble fylt opp meget fort og vi endte også her opp med venteliste. Fokus for dette kurset var å kunne forsvare seg på bakken, forteller Liavåg.

I forbindelse med begge de avholdte kursene arrangerte Ålesund Ju Jitsu Klubb kurs og samlinger for medlemmene dagen etterpå med fokus på Ju Jitsu Norge systemet.

Selvforsvarskurs for barn og ungdom

De to avholdte kursene gav mersmak for Iformno, og det er derfor satt opp nye kurs. Det første som skal avholdes er et eget selvforsvarskurs for russen i Ålesund 16. mars 2018. Dette kurset er forbeholdt jenter.

Denne gang er det Merethe Bakken fra Oslo Ju Jitsu Klubb som instruerer russen. Merethe er gradert til nivå sort belte, 1.dan i Ju Jitsu og har trent i Oslo Ju Jitsuklubb siden 2006. Samme helg arrangeres det også selvforsvarskurs for barn. Dette vil foregå lørdag 17. mars, og her vil det bli avholdt ett kurs for barn i alderen 8-12år og deretter ett for barn i alderen 12-16år.

– Formålet med barnekursene er å lære funksjonelle selvforsvarsteknikker med fokus på å ta hensyn, samt utvise disiplin og kontroll. Det vil i tillegg være fokus på å være en god venn – hva er en god venn og hvordan ta vare på vennene. Ålesund Ju Jitsu Klubb er ikke direkte med som arrangør på barnekursene eller kurset for russen, men stiller lokalet og utstyr til disposisjon for det vi anser som et viktig arrangement. Når det gjelder videre samarbeid har det vært ytret ønske om flere selvforsvarskurs for voksne fra de som allerede har vært på tidligere kurs. Her er ingen konkrete planer lagt, men det er mulig at det blir avholdt flere kurs høst/vinter 2018/2019, forklarer Liavåg.

Mer informasjon om kursene i mars finner du her:

Russejentene eget selvforsvarskurs 16. mars 2018 

Selvforsvarskurs for barn 8-12 år 17. mars 2018

Selvforsvarskurs for barn 12-16 år 17. mars 2018