Jujutsu: Resultater fra U16-VM og U18-EM

Publisert 26.10.2019
Redigert 29.10.2019

Denne helgen ble U16-VM og U18 samt U21-EM arrangert i Hellas. Tre norske utøvere deltok.

Stevnene går av stabelen i Heraklion (Kreta). I U16-VM deltar totalt 210 utøvere, mens det i EM for utøvere under U18 og U21 deltar 440 utøvere.

Første nordmann ut var André Tveit, som fredag deltok i klassen U18, fighting, herrer -73kg i U18-EM. Tveit tapte dessverre sin tredje kamp mot Italia, men sier seg allikevel fornøyd med innsatsen.

– Dette var mitt første EM, så jeg tar med meg det positive videre og bygger på de erfaringene jeg har gjort meg her nede. Jeg er fornøyd med de to første matchene, men Italia ble dessverre for sterke i siste kampen, sier Tveit.

Medaljen glapp på antall poeng

Mia Rognhaug Hagen og Nichlas Helfred Johansen. Foto: Privat

I dag var det duoen Mia Rognhaug Hagen og Nichlas Helfred Johansen tur til å konkurrere i klassen mix U16 i U16-VM. Duoen var allerede ved uttaket til mesterskapet historiske, da de er de første utøverne fra Norge under 16 år, som representerer landet i VM.

Duoens resultater ble til slutt seier mot Hellas 1 og 2, men tap mot Romania og Slovenia.

-Dette ble svært jevnt og tøft da det til slutt var tre lag (Slovenia, Norge og Hellas) som stod igjen med 2 seire hver. Her ble det ikke tatt avgjørelse ved innbyrdes oppgjør, men totalt samlede poeng, noe som gjorde at Norge landet på den litt bitre, men absolutt respektable 4. plassen. Hadde innbyrdes oppgjør vært tellende hadde vi hatt med oss medalje hjem, forklarer Forsberg.

Emne: