NM i jujutsu i Sarpsborg

Publisert 01.11.2016

Norgesmesterskapet i jujutsu avholdes i Sarpsborg denne helgen. Det blir TV-sending fra finalene.

Det står om Norgesmestertitler, medaljer og ære når 41 jujutsuutøvere fra seks klubber møtes på mattene i Sarpsborgshallen denne helgen. NM blir i år arrangert samtidig som et karatestevne og et kickboksingstevne, så det forventes mye action. Arrangementet i sin helhet er kalt Combat Challenge, og arrangør er Sentrum Kampsportklubb sammen med Norges Kampsportforbund – jujutsu og karateseksjonen.

Finalene sendes på TV

Fatstone TV tar turen til Sarpsborg for å sende live fra NM-finalene i jujutsu. Her møter de de beste utøverne og Norgesmestre 2016.

Et av grunnprinsippene i Jujutsu er at man utnytter angrepskraften i stedet for å møte den med egen kraft og man skal i størst mulig grad benytte hele kroppens kraft, og da gjerne mot angriperens svakeste punkter. Vår ekspertkommentator og tidligere verdensmester, Raik Tietze, skal ta oss gjennom NM-finalene og vi får se hvem av de norske talentene som tar med seg tittelen Norgesmester i jujutsu.

NM i Jujutsu kan du se på Fatstone TV 5. november klokken 15.00:

En tradisjon?

Arrangørklubb Sentrum Kampsportklubb håper Combat Challenge kan bli en tradisjon. Combat Challenge arrangeres i år for andre gang. Første gang ble det arrangert i 2014, også da i Sarpsborghallen. Den gangen ble det også avholdt stevner for karate, jujutsu og kickboksing, men av noe mindre kaliber enn årets versjon. Heller barna glemt, og de fikk tilbud om barnefestival med mange kampsportaktiviteter. I år vil det bli arrangert lavterskelkonkurranser og trening for barn og ungdom. Der står blant annet duo kata i jujutsu på programmet.

Ifølge Gard Sælid i arrangørklubben er det et mål å gjøre dette til en tradisjon

– Målet er å arrangere Combat Challenge hvert annet år. Dette er en flott mulighet til å samle mange kampsportutøvere på tvers av stilarter. Siden Sentrum Kampsportklubb er et fleridrettslag innen kampsport ønsket vi å prøve oss på en felles konkurranse.

Videre forteller han at tilbakemeldingene har vært mange og støttende for gjentakelse av arrangementet.

 

Mer om Combat Challenge kan du lese på arrangementets nettsider.

Mer info om NM i jujutsu og Østlandscup i karate kan du finne i vår terminliste.

cc2016_poster_web_uten_fighter1111