NM i jujutsu tilbake i Kristiansand

Publisert 02.11.2017
Redigert 04.11.2017

Årets NM i jujutsu går av stabelen ved Idda Arena lørdag 4. november. Totalt er nær 80 påmeldte. NM ble også arrangert i Kristiansand i 2015, og byen ser nå frem til å ønske arrangementet velkommen tilbake.

Kjartan Gifford i arrangørklubben Kristiansand Ju Jitsu Klubb gleder seg over fine påmeldingtall.

– Vi er selvfølgelig svært glade for antall påmeldte, og ser frem til å kunne kåre NM-vinnere og ikke minst dele ut kongepokal, sier Gifford.

Trekningen foretas fredag

 – Trekningen av de forskjellige kampene vil bli foretatt fredag i Kristiansand, sier Unni Stangnes i arrangementskomiteen for jujutsu-seksjonen i Norges Kampsportforbund.

Totalt er det påmeldt 77 starter. Disse er fordelt på følgende klasser:

Duo: 3 par

Fighting:

  • Damer: 5 stk i én åpen klasse.
  • Herrer: 21 stk fordelt på 5 juniorer og 16 seniorer på 4 vektklasser.

Ne-Waza:

  • Damer: 6 stk fordelt på 2 vektklasser.
  • Herrer junior: 6 stk fordelt på 2 klasser.
  • Herrer senior: 33 stk fordelt på 6 klasser.

Totalt er 21 påmeldt i både fight og Ne-Waza. Alle utøvere må til innveiing/registrering i fredag kl. 19-21 på Comfort Hotell Kristiansand. Alt av informasjon rundt dette, og resten av arrangementet, finnes i SportData.

Nye klubber

Totalt er det er 11 klubber som stiller til start. 5 av disse klubbene har enten ikke deltatt i NM tidligere, eller har ikke deltatt på mange år. Det er svært gledelig at flere nye klubber tar turen til NM. Dette er viktig for rekrutteringen til idretten, og vi ser frem til å ønske alle utøvere, trenere og publikum velkommen til Kristiansand, sier Stangnes.

Uvurderlig frivillig innsats 

Når det gjelder både forberedelsene og selve avviklingen av arrangementet understreker arrangørklubben viktigheten av det gode klubbmiljøet. Dugnadsånden preger naturligvis et arrangement av denne størrelsen.

Vi i arrangørklubben er helt avhengig av hjelp fra både medlemmer og foresatte for å få dette til å bli et bra NM. Det betyr mye for klubben at hele miljøet stiller opp. Vi kan garantere et bra NM, med flotte idrettsøyeblikk og store opplevelser for både publikum og utøvere, sier Kjartan Gifford.