JJIF sin kalender fylles opp – også med BJJ/newaza

Publisert 19.01.2023

Norsk jujutsu er representert ved en rekke klubber og egen seksjon i Norges Kampsportforbund, der flere av de også har sterke resultater innen konkurransedelen av idretten. Jujitsu International Federation (JJIF) er et GAISF-godkjent forbund og arrangerer årlig både EM og VM, i tillegg til en rekke åpne internasjonale stevner.

Rundt 2010 hadde Norge flere utøvere som tok medaljer i både EM, VM og World Games og vi vet at det finnes mange med kompetanse innen konkurranse-jujitsu i Norge. Nå håper vi å se flere norske utøvere på internasjonale stevner. I fjor deltok Norge med én utøver under senior-EM som tok en sterk 7. plass. Dette var siste norske internasjonale deltakelse.

Internasjonal stevnekalender

JJIFs stevnekalender har blant annet følgende høydepunkter i 2023: Junior EM i mars, senior VM i juli og EM i NoGi (grappling) i juni. I tillegg til dette er det en rekke åpne stevner, spesielt i mellom-Europa som vil være en fin startarena for nye internasjonale jujutsu-utøvere.

Du finner terminlisten her.

Newaza = BJJ

Vi minner om at JJIF også har utviklet et eget newaza-regelverk, som tilsvarer det mange kjenner gjennom Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ). Det er med andre ord mulig å bli offisiell verdensmester som BJJ-utøver i JJIF. Dette gjør gjør at man i tillegg til de ordinære grenene innen sports-jujitsu også kan delta i store multisportarrangement som World Games og World Combat Games etter BJJ-regelverk gjennom JJIF.

 

Ønsker du mer informasjon om deltakelse i internasjonale jujutsu-stevner?
Ta kontakt med post@kampsport.no