Jujutsu Inviterer til seminar om barn og trygghet på trening

Publisert 13.12.2018
Redigert 12.01.2022

Alle medlemmer i NKF er velkommen til foredrag om barn og trygghet på trening 15.-16. februar 2019. Foredragsholdere er Elin Langli fra Redd Barna og psykologspesialist Joachim Haarklou. 

Seminaret holdes på Comfort Runway på Gardermoen 15.-16. februar:

Fredag: 
Kl. 18.00-21.00: Seminar Trygg på trening med Elin Langli
Kl. 21.00-23.00: Middag
Lørdag: 
Kl. 09.00-12.00: Seminar om hvordan barn og ungdom tenker og reagerer med Joachim Haarklou
Kl. 12.00-13.00: Lunsj

 

Trygg på trening

Elin Langli. Foto: reddbarna.no

Fredag 15. februar kommer Elin Langli fra Redd Barna til Gardermoen for å holde foredraget «Trygg på trening». Målet med kurset er å skape trygge arenaer for barn, gjennom at trenere og klubbansvarlige får økt kunnskap og handlingskompetanse om seksuelle overgrep mot barn.

Dette foredraget kan ses på som et nyttig supplement til eksisterende trenerutdanning. Kurset tar opp spørsmål som «Hva skal du gjøre hvis du har en mistanke om at et barn ikke har det godt?» og «Hvordan kan en klubb skape trygge handlingsrammer for voksne, når de er bekymret for et barn?».

Redd Barna har gjennomført tilsvarende kursopplegg i flere idrettsklubber med gode resultater.

Hvordan barn og ungdom tenker og reagerer

Joachim Haarklou. Foto: haarklou.no

 

Lørdag 16. februar kommer psykologspesialist Joachim Haarklou for å holde foredrag om hvordan barn og ungdom tenker og reagerer. Det legges også opp til muligheter for spørsmål og åpen dialog. Målet er å styrke instruktørers grunnlag for å forstå barns handlinger og væremåter, samt hvordan kunne gi en instruksjon med et best mulig resultat for barn. Her omfattes alt fra det «normale» på treningen, til det mer utfordrende med spesielle situasjoner og tilstander.

Haarklou er spesialist i klinisk psykologi med fordypningsområdet barne- og ungdomspsykologi. Han er en erfaren foredragsholder og har holdt over 400 foredrag om tilknytning og tilknytningsforstyrrelse, samspill med barn, barn og media, barneoppdragelse og grensesetting, barns selvoppfatning, mobbing og barn og stress.

Påmelding

Påmelding gjøres elektronisk i skjema på styrets side.

Jujutsuklubber: Alle som bestiller innen 31.januar får delta gratis med to representanter per klubb. Etter denne dato kan hver klubb delta med én gratis representant per klubb. Siste frist for påmelding er 1. februar kl. 10:00.