GULL OG BRONSE I EUROPACUPEN I JUJUTSU

Publisert 10.04.2019

Det ble norske medaljer under Europacupstevnet i jujutsu som ble avholdt 6.april i Nederland. 

Det ble et meget hyggelig gjensyn med Europacupen for Norge sin del, som i år stilte med to duo-par. Mia Rognhaug Hagen (13) og Nichlas Helfred Johansen (13)representerer Sentrum Kampsport i Sarpsborg. Silje Kingsrud Kvisten (18) og Niklas Kingsrud Kvisten (17) representerer Trondheim JuJitsu Klubb.

Det hele foregikk i nederlandske Medemblik, hvor International Sport Centre Westfrieslandhal var arenaen. I alt deltok 97 par fordelt på ni land, blant annet Russland, Slovenia, Belgia, Tyskland, Nederland, Spania, Østerrike og Frankrike.

HAGEN/JOHANSEN – CADETS U16 MIX

Hagen/Johansen – Cadets U16 mix

Hagen/Johansen har gått opp en aldersklasse til U16 og var like spent i år, som før debuten i fjor. Nervøsiteten og spenningen ble dempet noe da de utklasset Nederland med 4,5 poeng i åttendedelsfinalen, videre ble det seier på ‘walk over’ mot et nederlandsk par som måtte trekke seg på grunn av skade.

I semifinalen ventet Belgia på motsatt side av matta og det var heller ikke her noen tvil om at Norge var best. Finalemotstanderne ble Divjak/Podlogar fra Slovenia, som gjennom turneringen hadde vist seg å være svært dyktige og en stor utfordring for våre utøvere. Men igjen ble det en overlegen seier til Norge, da Slovenia misset grovt på et angrep og ble trukket i poeng.

– Jeg ønsker å påpeke at Hagen/Johansen hadde vunnet denne kampen uavhengig av tabben til Slovenia, da de gjennom hele turneringen var soleklart suverene, sier lagleder Christoffer Forsberg.

Kvisten/Kvisten – Classic U21

Kvisten/Kvisten stilte for første gang til start i et stevne utenfor Norge og de bar tydelig preg av spenning på kroppen. Med Belgia som motstander i første kampen handlet alt om å gjennomføre matchen på en god måte, men her skulle det vise seg at spisstreningen den siste tiden ga utslag, da de vant kampen med 1,5 poeng.

Neste kamp var mot et annet par fra Belgia, som viste seg å være meget dyktige og som til slutt dro seieren i land, men våre utøvere gjorde seg ikke bort på noen måte og la kampen bak seg med en god følelse. De møtte så et nederlandsk par, her var Silje og Niklas både raskere og tydeligere enn sine motstandere og kunne ta med seg nok en seier videre, i det som var en klasse der alle møtte alle.

I den siste matchen stod Rolvink/Van Dam på motsatt side, det stod nå om sølv eller bronse for trønderne. Det skulle vise seg at en ryggskade som Niklas pådro seg under kamp nummer to skulle bli utslagsgivende, de ville mye, men det strakk dessverre ikke til. Det endte med en fortjent og solid bronseplassering for trønderne.

Forsberg avslutter med kommentaren

– Fantastisk innsats og prestasjon av våre utøvere under denne europacupen!