God norsk innsats i Nederland

Publisert 14.05.2019

11.-12. mai deltok flere norske jujutsu-utøvere i Europa Cup og Dutch Open  i Amersfoort, Nederland.

Norge stilte med fire utøvere, hvorav alle har tilhørighet til Sarpsborg-klubben Sentrum Kampsport.

Norges lag bestod av følgende utøvere:

André Tveit (Fighting Herrer U18 -73kg, Dutch Open)
André Lund (Fighting Herrer Adult +94kg, Dutch Open)
Mia Rognhaug Hagen / Nichlas Helfred Johansen (Duo Mix U16, Europa Cup)

En mann for fremtiden

André Tveit var første norske utøver ut. Tveit fikk tøff motstand fra start, og tapte den første innledende kampen mot Tyskland. Deretter ble det seier mot Danmark og Polen, før Frankrike stod på motsatt side i bronsefinalen. Tveit viste at han var en fighter som ikke gir seg før sluttsignalet. Franskmannen fikk kamp til døra, men dessverre måtte Tveit si seg slått i kampen om bronsen.

– Dette var en meget respektabel fjerdeplass av unggutten fra Sarpsborg. Vi venter å se mer til han i fremtiden, sier coach Christoffer Forsberg.

Trygg duo

Mia Rognhaug Hagen og Nichlas Helfred Johansen vant tidligere i år den første Europa-cupen. Duoen hadde dermed fått et lite favorittstempel før denne turneringen. De to har nå gjort seg bemerket i flere land, og har i tillegg fått en liten fanskare fra Russland.

Duoen var sikre, trygge og rutinerte, og levde på alle måter opp til favorittstempelet. Da de gikk på matten i finalekampen mot Belgia gjorde de ingen feil, og vant overlegent.

Sterk prestasjon i ny vektklasse

André Lund var sistemann ut av de norske utøverne, og skulle denne gangen konkurrere i klassen +94 kg. Lund går til vanlig i -85kg klassen, men ønsket en utfordring ved å gå opp en vektklasse. Da det ikke var påmeldte i -94kg klassen måtte Lund automatisk konkurrere i +94kg-klassen.

– I finalen møtte Lund nederlenderen Stan Bollongino over to kamper, hvor Lund vant med ‘full ippon’ i begge kampene, og tok dermed med seg gullet hjem. Dette er en sterk prestasjon med tanke på vektforskjellen, sier en fornøyd coach Forsberg.