Ekstraordinært onlinemøte i JuJitsu European Union avholdt

Publisert 05.05.2020

18. april ble det avholdt ekstraordinært onlinemøte i JuJitsu European Union. Kjartan Richard Gifford, leder av jujutsu-seksjonens dommerkomité, deltok på møtet.

Totalt deltok 35 deltakere fra de europeiske landene på møtet, som naturlig nok ble gjennomført på nett, gitt korona-restriksjoner.

Høstens mesterskap vurderes fortløpende

Den store saken som skulle diskuteres på møtet var hvorvidt junior-EM i Russland i oktober, og senior-VM i november skal arrangeres eller ikke.

– Grunnet korona-situasjonen og gjeldende reiserestriksjoner som en følge av dette er det foreløpig umulig å arrangere konkurranser. Det ble informert om på møtet at situasjonen vurderes fortløpende, og at det skal avholdes nytt møte i mai, hvor man skal foreta en ny vurdering på videre planlegging av høstens mesterskap, forteller Gifford.

Grand Slam avlyst

Ellers ble det på møtet informert om at Grand Slam turneringene for 2020 er avlyst, inkludert Paris Open, som skulle ha vært avholdt 25. april, og at utøvere kan overføre rankingpoeng fra 2019 til 2021.

– Vi fikk også beskjed om at hvis det åpne tyske mesterskapet blir avholdt som planlagt i oktober, vil dette gjøres uten rankingpoeng, avslutter Gifford.