Husk å melde deg på e-stevne i jujutsu!

Publisert 24.08.2021

Det internasjonale jujutsu-forbundet (JJIF) inviterer alle til deltakelse i e-stevne 3.-11. september. Påmeldingsfristen er 31. august, og påmelding gjøres via Sportdata. – Vi håper at dette kan gi alle konkurranseutøvere i jujutsu her i Norge et tiltrengt løft, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Det har tidligere vært arrangert e-stevner i duo, men det er første gang utøvere har hatt anledning til å konkurrere innen Ju-Jitsus show-system (oppvisning).

Lenke til påmelding i Sportdata finner du her.

Har endret idretten

I invitasjonen til stevnet understreker JJIF fordelene ved å konkurrere digitalt.

– E-stevner har endret måten man deltar i kampsport-konkurranser fullstendig. Sammenlignet med fysiske stevner er e-stevner enklere, mer inkluderende og kostnadseffektivt.

– Etter det gode erfaringene med vår første duo-turnering er vi stolte over å også tilby e-stevner for de som ønsker å konkurrere i Ju-Jitsus show-system. Bli med på dette nye eventyret fra hvor som helst i verden, uten utgifter til reise og opphold. Her får du muligheten til å konkurrere mot profesjonelle- og amatørutøvere fra hele verden, og på den måten forbedre dine ferdigheter, oppfordrer JJIF.

Viktig løft

Her i Norge har det de siste årene vært få muligheter for konkurranse, og sportssjef Jacobsen håper derfor at e-stevner kan være et passende lavterskeltilbud for utøvere her hjemme.

– Gitt pandemien, samt utfordringene med lave antall påmeldinger til fysiske jujutsu-stevner her hjemme gjennom flere år, er det naturlig at deltakelse i e-stevner vil være en god start for konkurranseutøvere innen den idretten her i Norge. Jeg håper nå at alle klubber med jujutsu-tilbud nå bidrar til å spre informasjon om stevnet, og legge til rette for deltakelse – også som et positivt klubbtilbud, avslutter Jacobsen.

Husk å hensynta barneidrettsbestemmelsene

NB! Husk å ta hensyn til de norske barneidrettsbestemmelsene ved deltakelse i dette og andre e-stevner: NIF presiserer at det ikke gjøres forskjell på deltakelse i e-stevner eller fysiske stevner og at de samme alderskravene gjelder for alle typer konkurranser.

Du kan lese mer om e-stevner og barneidrettsbestemmelsene i denne artikkelen: Barneidrett: Regler for online-stevner.