Taekwondo: Norsk OL-håp forbereder seg i Hellas

Publisert 23.06.2021

Pressemelding
Hva gjør man når man er den eneste OL-kvalifiserte utøveren fra en nasjon hvor restriksjonene gjør at man ikke får møte internasjonal motstand i eget hjemland? Da de nasjonale restriksjonene gjorde det umulig å samle internasjonale sparringspartnere for Richard Ordemann (26) i Norge, fant landslaget nye måter å optimalisere OL-forberedelsene på.

Gode internasjonale kontakter og personer rundt landslaget med tilgang på bolig på Kreta gjorde det mulig for landslagstrener David Cook å invitere sparringspartnere til den greske ferieøya.

– Ideelt sett skulle vi gjerne gjort alle forberedelsene i Norge, men myndighetenes restriksjoner gjorde at vi ikke fikk tillatelse til å ta inn internasjonale sparringspartnere, selv etter å ha vært i karantene. Derfor fant vi en løsning på problemet og takket være gode venner i utlandet og i det norske taekwondo-miljøet har vi fått mulighet til å organisere en leir på Kreta, sier Cook.

Forberedelser mot god internasjonal motstand

Flere impulser fra forskjellige sparringspartnere på høyt nivå er viktig for å få best mulig forberedelser til et mesterskap. Trener Cook påpeker at man nå følger den samme oppskriften i forberedelsene til OL som man ellers ville fulgt til andre mesterskap.

– På plass i Kreta starter konkurransefasen av forberedelsene til OL. Der har vi fått på plass dedikerte sparringspartnere som vil hjelpe Richard med å sparre på høyt nivå under trening og under testkamper, i tillegg til å simulere konkurranse-situasjoner man kan forvente at oppstår i Tokyo. Denne perioden er viktig for å hjelpe Richard til å få både kropp og sinn inn i hans konkurranserammer.

I tillegg til vår egen Milos Pilipovic fra fulltidslandslaget, har landslagsledelsen også invitert flere sparringspartnere med internasjonale toppresultater til treningsleiren. Blant disse er den lokale greske utøveren og VM-sølvvinneren Apostolos Telikostoglou, samt franske Ismael Bouzid Souihu. Souihu som har medaljer fra EM og VM for junior.

Høye ambisjoner

Dag Jacobsen, Sportssjef i Norges Kampsportforbund, påpeker at Ordemann har møtt og vunnet over utøvere i sin klasse under OL (herrer -80 kg), spesielt da han vant Grand Prix-finalen.

– På bakgrunn av tidligere resultater, samt oppkjøringen som nå pågår, har man all grunn til å tro at Richard vil gjøre det bra i OL. Han er den første norske herreutøver som er kvalifisert til OL i taekwondo: Norge har to sølvmedaljer fra OL ved Trude Gundersen (2000) og Nina Solheim (2008), men har altså ikke hatt mannlige taekwondo-utøvere i OL før nå. Richard er dermed allerede historisk, og det blir et stort øyeblikk å se han konkurrere i OL i august, avslutter Jacobsen.

PS! Les hele uttalelsen fra landslagstrener David Cook rundt oppkjøringen til OL, samt hans oppfordring til andre norske kampidrettsutøvere som ikke kvalifiserte seg til årets leker, her.