Personalendringer i forbundsadministrasjonen

Publisert 30.09.2020
Redigert 01.10.2020

Som tidligere informert om lyste Norges Kampsportforbund i august ut stilling som utdannings- og talentkonsulent. Stillingene erstatter en av våre dyktige medarbeidere, som nå søker nye utfordringer.

Norges Kampsportforbund er glade for å informere om at rekrutteringsprosessen nå er avsluttet, og at vi kan ønske motiverte og kompetente ansatte velkommen til laget!

De nye ansatte i administrasjonen er:

  • Talentutviklingskonsulent for alle særidrettene (50%): Andreas Suoranta
  • Utdanningskonsulent (50%): Christian Lopez

Fagutdanning og arbeidserfaring

Andreas Suoranta og Christian Lopez vil jobbe i forbundets sportsavdeling. Stillingene er en følge av en omorganisering i sportsavdelingen, som er gjort da toppidrettskonsulent Mikael Oguz har sagt opp sin stilling.

– Etter mange år i en sentral rolle rundt landslaget i taekwondo, har Mikael Oguz valgt å takke ja til nye utfordringer. Dette medfører naturlig nok noen endringer i sportsavdelingen. Mikael Oguz har hatt ulike roller gjennom tre OL-sykluser, og jobbet mye med utvikling av landslagsmodellen. Vi er heldige og har flere gode ressurser internt, og dette arbeidet videreføres nå av toppidrettskonsulent Raik Tietze. Tietze skal arbeide videre med landslagstrenerne og Olympiatoppen, opplyser Dag Jacobsen, sportsjef i Norges Kampsportforbund.

Christian Lopez og Andreas Suoranta tiltrer begge sine stillinger allerede 1. oktober. Suoranta trener blant annet ITF-regionslaget i Stavanger. Begge arbeider til daglig med talentutvikling og utdanning på Wang Toppidrett, og vil fremover kombinere dette med stillingene i kampsportforbundet.

Norges Kampsportforbund er svært glade for at vi har rekruttert ansatte med lang erfaring og kompetanse innen kampsport, som i tillegg også har fagutdanning innen utdanning og talentutvikling. Vi ønsker Christian og Andreas velkommen til oss!

___

Norges Kampsportforbund er opptatt av åpenhet i våre rekrutteringsprosesser. I den forbindelse ønsker vi å opplyse om følgende forhold i denne rekrutteringsprosessen: Til stillingen søkte 77 personer. 32 av disse var kvinner. Av 9 kandidater som ble kalt inn til intervju var fordelingen kvinner/menn 2/7.