Kjemper om å bli Europas beste

Publisert 20.07.2017
Redigert 21.07.2017

Kommende helg går EM i kampsporten eskrima av stabelen i London. Den suksessfulle klubben Doce Pares Stovner håper på å få med seg flere medaljer hjem.

Doce Pares Stovner holder til på Øvre Fossum Gård ridesenter på Stovner. Klubben har sanket et stort antall medaljer gjennom en rekke mesterskap de senere årene, og skal nå sende en gruppe av både erfarne og nye utøvere til London for å delta i EM i kampsporten escrima.

Fem utøvere totalt

Mesterskapet varer fra 21.07 til 24.07, og Doce Pares Stovner har meldt på totalt fem utøvere.

Alle utøverne har blitt trent av Danny Huertas, anerkjent som en av de fremste innen denne sporten. Alle utøvere vil gå full contact single stick, full contact double sticks og padded. Klubben stiller også med lag i klassen team fight, bestående av Kim Runar Gjelstenli, Stein Åke Bjørk og Sivaganesh Vadivelu.

I tillegg vil utøverne Siv Faabeng (single stick, med 1 våpen), Stein Åke Bjørk (single stick) og Sivaganesh Vadivelu (double stick) gå egenkomponerte traditional form. Disse fire utøverne har vært med på tidligere turneringer og vunnet en rekke medaljer for klubben. Sistemann, Prashanth Sivaganesh, er debutant som utøver, men har tidligere vært med på å støtte andre i klubben under turneringer av denne størrelsen.

Utøvere og klasser:

Kim Runar Gjelstenli, klasse 92kg, deltar i singel stick, dobbel stick, padded og lagkamp.

Siv Faabeng, klasse dame 80kg, deltar i singel stick, dobbel stick, padded, form single stick traditional (kata med 1 våpen, egenkomponert)

Stein Åke Bjørk, klasse 80kg, deltar i singel stick, dobbel stick, padded, lag og form single stick traditional (egenkomponert)

Sivaganesh Vadivelu, klasse 77kg, deltar i singel stick, dobbel stick, padded stick, lag og form dobbel stick traditional (egenkomponert)

Prashanth Sivaganesh, 80kg, deltar i singel stick, dobbel stick og padded stick.

Om Doce Pares:

Doce Pares Stovner har vært aktiv siden 2004 og produsert flere talenter gjennom årene som har gått. Klubben spesialiserer seg i kampsporten eskrima, men har holdt forskjellige kurs hvor gjestetrenere fra andre sporter kommer for å trene medlemmene. For mer informasjon, se her.

Om EM:

EM går av stabelen ved London Enterprise Academy i London. Presidenten for WEKAF (World Eskrima-Kali-Arnis Federation), Norman Charles, melder at 10 land og 70-80 utøvere anslås å delta. Det er anledning til å delta i 5 forskjellige klasser/eventer for hver enkel deltaker.

Du kan lese mer om kampsporten escrima her.