Rent Idrettslag – Er din klubb registrert?

Publisert 19.05.2021

Norges Kampsportforbund oppfordrer alle klubber til å registrere seg som Rent Idrettslag. Per mai 2021 har 96 klubber gjennomført e-læringsmodulen.

Rent Idrettslag er et nettbasert verktøy som gir klubben muligheten til å sette opp mål og tiltak for forebyggende arbeid. En ny versjon av verktøyet ble gjort tilgjengelig tidligere i år. Idrettslag som hadde opprettet brukere i det gamle verktøyet, fikk ikke brukerprofilene sine overført til det nye systemet, og det er derfor viktig at klubbene registrerer seg på nytt.

Status Rent Idrettslag per mai 2021

Siden Antidoping Norge innførte den nye digitale løsningen for Rent Idrettslag i mars 2019 har 96 kampsportklubber gjennomført Rent Idrettslag. Dette er kun 18 prosent av alle klubbene. Når det gjelder prosentandelen av gjennomføringen for klubbene i forbundet fordelt på de forskjellige idrettene, ligger ITF på 56 prosent, mens taekwondo ligger på 14 prosent. Fleridrett ligger på 10 prosent, karate på 9 prosent, og jujutsu på kun 2 prosent.

– Vi er fortsatt i en krevende korona-periode hvor det har vært vanskelig å gjennomføre aktivitet. Vi oppfordrer derfor klubber og utøvere til å gjennomføre Ren Utøver og Rent Idrettslag – og ikke minst til å gjennomføre trenerutdanning. Alle disse kompetansehevende tiltakene kan gjennomføres på nett, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Stevnearrangører må registrere seg

Registrering av ny profil gjøres lett på www.rentidrettslag.no. Norges Kampsportforbund er Rent Særforbund, og for å styrke antidopingarbeidet har vi innført at alle klubber som skal være stevnearrangør må være Rent Idrettslag.

Norges Kampsportforbund oppfordrer også alle våre utøvere til å ta e-læringsprogrammet, Ren Utøver, uansett hvilket nivå man er på.

Rent senter

Forbundet oppfordrer også alle utøvere på landslag, rekrutteringslag eller under kontrollert utvikling til å trene på Rent Senter, hvis de skal trene på et treningssenter. Rent Senter betyr at senteret har et forebyggende antidopingprogram på kompetanseheving, informasjon og muligheter for dopingkontroll.   Oversikt over alle treningssentre som har status som Rent Senter finner du her.

NB! Det er gratis å få foredrag fra Antidoping Norge ut til din klubb. Henvendelser kan sendes post@antidoping.no. Dere må oppgi klubbnavn, samt alder og antall på de dere ønsker foredrag for