Wushu: Sterk norsk tropp til Latvia Open

Publisert 05.03.2020
Redigert 06.03.2020

Latvia Open har blitt en årlig tradisjon for Norge som oppkjøring til årets større mesterskap. I år deltar fem norske utøvere, som alle har oppnådd svært gode resultater internasjonalt de siste årene.

– Dette stevnet er perfekt både i størrelse og nivå som forberedelse til større internasjonale begivenheter, sier landslagstrener Kim Gibson. Om lag 200 utøvere deltar i årets Latvia Open.

Den norske troppen i Latvia:

  • Jonas Thorsen Loe; Sangrok Kwan Romerike
  • Sophia Abramowski, Oslo Wushu Team
  • Lara Kutluca, Oslo Wushu Team
  • Sebastian Garau, Oslo Wushu Team
  • Øyvind Garau, Oslo Wushu Team

Jonas Thorsen Loe (18) fra Sangrok Kwan har tidligere tatt flere medaljer i akkurat Latvia Open, og oppnådde også en meget imponerende topp 10-plassering i wushu-VM i Shanghai i fjor.

Rett fra åpent svensk mesterskap

Det samarbeides godt på tvers av grensene innen wushu, og Kim Gibson er trener for både det svenske og norske landslaget. I forbindelse med det åpne svenske mesterskapet forrige helg ble det avholdt felles samling med uttak til offisielt landslag.

–  Det har også vært avholdt uttakssamling i Norge, hvor Jonas Thorsen Loe er blitt tatt ut for både junior- og taiji-VM, og Sophia for junior-VM. Under den åpne samlingen i forbindelse med det åpne svenske mesterskapet besto også Lara uttakskravene, og er dermed tatt ut til junior-VM, forteller Gibson.

Under mesterskapet i Sverige fortsatte Sebastian Garau den flotte utviklingen han har hatt de senere årene, og tok en fin sølvmedalje.

Imponert over utøverne

-Vi er imponert over våre unge og satsende wushu-utøvere, som nedlegger svært stor innsats innen en idrett som er stor internasjonalt, men dessverre ikke får den største oppmerksomheten her hjemme i Norge. Vi i Norges Kampsportforbund er svært glade for at denne idretten er tatt opp på programmet for ungdoms-OL i 2022, og ser frem til å hjelpe unge utøvere på veien frem til å kvalifisere seg, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.