Snart klart for kendo-EM i Tyskland

Publisert 24.05.2022

Førstkommende helg arrangeres kendo-EM i Tyskland. Norge stiller med et stort lag, i det som blir det første internasjonale mesterskapet for de norske utøverne etter pandemien.

Kendo er en idrett i vekst, og totalt 40 nasjoner er representert under årets mesterskap. Årets europamesterskap er det 31. i rekken.

Ny start etter pandemien

Manager for det norske laget, Miguel Crego Garcia, forteller om en utfordrende tid:

– Det har vært en utfordrende periode, som gjorde at utøverne ikke fikk lagt ned treningsmengden som vi normalt forventer av lagmedlemmene våre. Normalt sett ville vi hatt klare mål, men av åpenbare grunner ønsker vi nå å sette foten i bakken og ambisjonen denne gangen er bare å komme i gang med konkurranser på toppnivå igjen. Dette vil også bidra til å drive frem utviklingen i det norske kendo-miljøet.

Som forventninger, fra ledelsens perspektiv, har vi lagt mye arbeid på ytelsesevaluering, så hovedsakelig å kunne måle ytelsen riktig og vurdere medlemmene våre om hvordan de kan forbedre seg, avslutter Garcia.

Etter årets kendo-EM vil landslagsledelsen ta en evaluering og definere kort-, mellom- og langsiktige forventninger for de norske utøverne.

Norges lag

Norge stiller med et stort lag og har også med seg et sterkt apparat rundt utøverne.

Norske utøvere

  • Kenneth Fredheim, Kristiansand Kendo
  • Tormod Lunde Husebø, Sør-Vest Kendo
  • Tor Johan Burvald-Nyvoll, OSI Kendo
  • Ioannis Karampatsos, Bergen Kendo
  • Robert Trondsen, Kristiansand Kendo
  • Kevin Jensen, Oslo Kendo
  • Marie Nørvåg, Kristiansand Kendo

Norge har også med følgende støtteapparat: Jørn Nørvåg (delegation leader), Gerry Kincaid (coach), Magnus Rygh (coach), Miguel Crego Garcia (manager), Marius Jensen (supporter) og Ken Rune Helland (manager).

 

Vi ønsker det norske laget lykke til i Frankfurt og minner om at du kan følge de gjennom mesterskapet på kampsportlandslagenes instagram-konto.

Emne: ,