Wushu-landslaget 2020: Kvalifisering og fysiske krav

Publisert 09.10.2019
Redigert 12.01.2022

Norges Kampsportforbund har mange dyktige og ambisiøse utøvere innen wushu, og ønsker dermed å opplyse om uttakskravene for å kvalifisere seg til landslaget i 2020. 

Første del av kvalifiseringen til landslag og for å delta i offisielle konkurranser for Norge i kinesiske kampstiler (wushu/kung fu/tai chi/sanda) er gjennom følgende uttak:

  • Deltakelse og oppnådd poengkrav til landslag enten på Nordic Open i Stockholm 7. desember 2019, eller Latvia Open i Riga 7. mars 2020.
  • Uttakstrening med fysiske tester for utøvere som har oppnådd resultatkravene på disse to stevnene finner sted i slutten av februar/begynnelsen av mars.
  • Utøvere som blir endelig tatt ut til landslaget og deltakelse i universitets-VM eller junior-VM vil få alle utgifter i forbindelse med disse konkurransene dekket, samt stipendstøtte på deler av utgiftene til påskeleir ved Shanghai University of Sport.
  • De får også dekket deler av utgiftene til landslagets offisielle oppkjøringsstevne: Swiss Open i Baar 21. juni.
  • Swiss Open blir også endelig uttaksstevne for taiji-VM senere på høsten, så de som har taiji-ambisjoner må delta her for å få taijiquan-VM 2020 i Italia dekket.
  • Alle landslagsutøvere plikter å delta på minst tre årlige norsk-svenske landslagssamlinger.

Må oppfylle fysiske krav

– Vi ser frem til å løfte det allerede høye nivået hos våre wushu-utøvere ytterligere i 2020, og ser frem til alle samlinger og konkurranser neste år, sier landslagstrener Kim Gibson.

Det opplyses om at visse fysiske krav også må oppfylles for å kunne delta på landslaget. Alle med ønske om å representere Norge må derfor gjøre seg kjent med den fullstendige oversikten over fysiske krav og felles poengkrav til wushu-landslagene i Norge og Sverige.

Emne: