Kendolandslaget i EM i Frankrike

Publisert 25.05.2023

Helgen 19-21 mai kjempet fire herrer, tre kvinner og en junior i Kendo EM i Beauvais i Frankrike. 

Kendolandslaget, EM i Beauvais i Frankrike

Sterk motstand i lagkonkurransene

– Kvinnene var i pool med Polen og Litauen. Lagkonkurransen i Kendo EM består av lag på fem personer. Siden vi bare var tre kvinner på laget, betydde dette at vi hadde to automatiske tap og måtte vinne alle tre resterende kamper for å komme oss videre i turneringen, sier leder i kendokomiteen, Marianne Skiftevik, og fortsetter: 

– Det polske laget stilte sterkt, og vi måtte dessverre gi tapt. Polakkene gikk videre til å vinne sølv i konkurransen, så det var et lite plaster på såret. Det gikk bedre mot Litauen, med en seier, og en uavgjort. Dette var heller ikke nok til å vinne, og vi måtte si oss ferdig med lagkonkurransen for i år.

– Herrene hadde samme utfordring, de stilte med fire spillere og startet derfor med et automatisk tap. De møtte sterke Sverige og Ukraina, og til tross for god innsats og noen individuelle seiere var heller ikke herrene i stand til å få seg ut av poolen.

– Vi hadde med oss en junior utøver, Kevin Jensen, som gikk individuell klasse. Kevin møtte sterk motstand fra Tsjekkia og Polen, og kjempet veldig bra, men måtte gi tapt for begge til slutt. Vi gleder oss til neste år når han kan være med på herrelaget, sier en entusiastisk Skiftevik.

Individuell konkurranse

– På søndag var det individuell konkurranse for kvinner og menn. Det ble kjempet hardt, og tatt flere individuelle seiere, men nåløyet er trangt, da det bare er èn som kan komme videre fra hver pool, forteller Skiftevik. – Dessverre var det ingen nordmenn som kom videre i år. Med litt mer hell med trekningen ville vi nok sett bedre resultater.

– Selv om det ikke ble det beste resultatet på papiret i år, så er vi optimistiske med tanke på EM i Nederland om to år og klare til å jobbe hardt. Våre utøvere har utviklet kendoen sin mye i løpet av det siste året og vi vil jobbe hardt for å fortsette denne utviklingen fremover.

– Alt i alt ble det en helg med mye bra kendo, og bra enkeltresultater, selvom det ikke stod til medalje. Vi har fått ny inspirasjon og engasjement for å jobbe frem mot EM i 2025 og gleder oss til å ta fatt på utfordringen, avslutter leder i kendokomiteen, Marianne Skiftevik.