Flott avslutning på jenteløftet

Publisert 12.11.2018

Tidligere denne måneden ble den siste jentesamlingen i wushu avholdt – et år etter første samling. 

For et år siden ble første jentesamling i wushu avholdt. Lørdag 3.november ble prosjektets siste trening arrangert med den sveitsiske EM-medaljøren Milena Schnyder som gjestetrener. Alle samlingene har blitt arrangert i sammenheng med konkurranser (denne gang NM), slik at deltakerne ikke bare reiser for å delta i et stevne, men også reiser hjem med masse læring i bagasjen etter en stevnehelg.

Gjennom året har 25 jenter fra fire klubber i Oslo og Bergen tatt del i prosjektet som har hatt som mål å skape en sosial plattform for unge wushujenter. I tillegg til å trene med noen av verdens beste trenere har de også fått mulighet til å delta i sosiale aktiviteter sammen, med ønske om å beholde enda flere jenter over lenger tid i idretten.

Nå skal wushukomitéen evaluere prosjektet, og se på hvorvidt det skal søkes om tilsvarende midler fra NKF.

Gjennom jenteløftet har det også blitt mulig å kunne se konturene av et juniorlandslag som kan delta i mesterskap for Norge fra 2020.

For de litt eldre og guttene var det samme dag satt opp en treningsøkt med den kinesiske mesteren i Chen-stil Taijiquan, Da Jian. Deltakerne meldte om et svært lærerikt seminar av en kunnskapsrik lærer. Vertskap for seminarene denne gang var Sangrok Kwan på Lilleaker.