Åpent nordisk wushumesterskap

Publisert 03.12.2018

Denne helgen ble det først Nordic Open Wushu Championships arrangert i Stockholm.

Stevnet ble arrangert i et samarbeid mellom Kim Gibson fra Norges Kampsportforbund og Peder Finnsiö fra Svenska Kung Fu & Wushuförbundet. Det var først meningen at de skulle gjenopplive Nordisk mesterskap, men etter å ha sett den store internasjonale interessen for åpne stevnet i Skandinavia under Oslo Wushu Open i fjor ble det bestemt å gjøre dette til et åpent stevne.

Konkurransen ble avviklet under den svenske Kampsportfestivalen med fantastiske fasiliteter på Stockholmsmässan.

– Det ble en stor sportslig og arrangementsmessig suksess med flotte tilbakemeldinger, og samarbeidet mellom de svenske og norske forbundene fungerte svært godt, forteller medarrangør Gibson. 

Da dette ikke var et rent Nordisk mesterskap, men et åpent stevne, også med Stockholm Kung Fu Festival, kunne flere yngre utøvere enn normalt delta fra Norge. Totalt 12 norske utøvere fra Oslo Wushu Team og Sangrok Norge deltok i Stockholm.

Norske utøvere med medaljefangst

Den sterkeste norske prestasjonen stod Milos Joksimovic for, med en sterk bronsemedalje i klassen senior tradisjonelle våpen. Denne klassen var stevnets største med 27 utøvere fra 13 nasjoner.

Det unge talentet Sophia Abramowski utmerket seg også spesielt med en bronsemedalje i den tøffeste kadettklassen, moderne håndform, kun slått av tøffe utøvere fra Russland og Italia.

Den 16 år gamle junior-Europamesteren fra mai i år, Jonas Thorsen Loe, hadde for få utøvere i sin klasse og ble flyttet opp til seniorklassen for tradisjonell indre håndform. Der tok han en meget sterk bronsemedalje, blant annet slått av en tidligere svensk Europamester for senior.

De 12 norske utøverne tok totalt 10 medaljer i Stockholm, og spesielt gledelig var det å se mange lovende talenter hevde seg i sitt første internasjonale stevne.

Medaljer til Norge (antall utøvere i klassen i parantes):

Sophia Abramowski, Oslo Wushuklubb

2 x bronse i kadett jenter moderne håndform (7) og tradisjonell håndform (6).

Lara Kutluca, Oslo Wushuklubb

Sølv i kadett jenter tradisjonell håndform (6).

Sebastian Garau, Oslo Wushuklubb

3 x bronse i kadett gutter moderne håndform (5), moderne våpenform (8) og junior/kadett tradisjonell våpenform (6).

Mikkelai Downing, Sangrok Kwan

Bronse i Tuishou bryting  herrer +74 kg (4).

Akram Belmekki, Sangrok Kwan

Sølv i junior Sanda herrer -85 kg (2).

Jonas Thorsen Loe, Sangrok Kwan

Bronse i senior herrer tradisjonell indre håndform (7), sølv i junior/kadett tradisjonell våpenform (6).

Milos Joksimovic, Oslo Wushuklubb

Sølv i senior herrer tradisjonell håndform (27).