– Det er stort å bli nominert

Publisert 18.11.2016
Redigert 28.11.2016

Antonis Hatzimarkos fra Orkdal Taekwon-do klubb kan bli årets ildsjel under Idrettsgallaen i januar. I 18 år har han bidratt frivillig i klubben sin.

Antonis Hatzimarkos fra Orkdal Taekwon-do klubb er nominert som årets ildsjel.

Antonis Hatzimarkos fra Orkdal Taekwon-do klubb er nominert som årets ildsjel.

Hatzimarkos er plukket ut som fylkesrepresentant for Sør-Trøndelag til den gjeve utmerkelsen årets ildsjel som deles ut på Idrettsgallaen hvert år. Den engasjerte 57-åringen er eneste kampsportrepresentant blant de 19 fylkesvinnerne. Selv er han nesten i sjokk over å bli nominert

– Det er veldig stort å bli nominert til denne utmerkelsen og jeg fikk sjokk da jeg fikk beskjeden i dag morges. Det er utrolig hyggelig å være nominert med tanke på at det er tusenvis av engasjerte frivillige i Norges land, forteller Hatzimarkos, som blant annet er instruktør i Taekwon-do ITF.

Helt fra klubben ble startet opp i 1998 har Antonis Hatzimarkos bidratt frivillig. Gjennom årene har han hatt ulike roller i styret, vært instruktør, heiagjeng og dommer. Det er liten tvil om at Hatzimarkos er en ildsjel som bruker mye av sin fritid på idretten

– Å bidra til at barn og unge får drive med idrett og føle idrettsglede i en veldrevet klubb er det som driver meg. Jeg setter stor pris på å hjelpe til med å oppnå dette, sier en ydmyk Hatzimarkos.

Han kan også fortelle at taekwon-do-filosofien bygget opp under hans ønske om å være et godt menneske som er snill og grei med alle han møter

– Jeg har fått inn med morsmelken at jeg skal være snill mot mennesker jeg møter. Det er viktig for meg å kunne se meg selv i speilet med god samvittighet, vel vitende om at jeg lever etter filosofien jeg er vokst opp med og som taekwon-doen har lært meg mye om, avslutter sør-trønderen som neste uke får vite om han er blant de fem finalistene i nominasjonen til årets ildsjel.

Verdsatt i klubben

Det er liten tvil om at klubbens medlemmer setter stor pris på frivilligheten. På klubbens nettsider står det «Uten Antonis hadde nok ikke Orkdal Taekwon-do klubb eksistert den dag i dag».

Også juryen verdsetter frivilligheten de ser hos de mange nominerte ildsjelene. Ildsjeljuryen består av roer Are Strandli, prosjektleder i NIF Bente Widding Engelhardtsen, idrettsstyremedlem Marit Roland Udnæs og juryleder Kjetil André Aamodt. De fire skal neste uke sammen med NIF, Norsk Tipping og NRK på fem overraskelsesturer rundt omkring i Norge for å overraske fem finalister til den høythengende prisen som deles ut på Idrettsgallaen 7. januar.

På Idrettsforbundets sider kan du se oversikten over alle fylkeskandidatene.

Oppdatering 28.11.18

Antonis Hatzimarkos er ikke blant de fem finalistene til årets ildsjel-pris.