Norgesmesterskap Taekwon-Do ITF 2016

Publisert 07.11.2016
Redigert 08.11.2016

Årets Norgesmesterskap og Landsmesterskap ble et stort og vellykket arrangement. Kongepokal og Norgesmestertitler ble delt ut.

Norgesmesterskap og Landsmesterskap i ITF Taekwon-Do ble denne helgen avholdt i Haukelandshallen i Bergen. Med nærmere 600 deltakere, i tillegg til dommere, lagledere, frivillige og publikum er dette et stort arrangement som krever full innsats fra arrangøren. Bergen Taekwon-do klubbs arrangementskomite skal ha mye av æren for at det hele gikk knirkefritt for seg gjennom helgen.

Lørdag kveld ble Kongepokaler og priser for beste utøver delt ut under NM-showet på utøverhotellet. Tilstede for å dele ut Kongepokalene var NKFs  generalsekretær Trond Søvik og andre visepresident Øyvind Andreassen. Årets Kongepokalvinnere ble Madeleine Lind (Bergen Taekwon-Do klubb) og Martin Løkken Skaanes (Trondheim Taekwon-Do klubb) etter flotte prestasjoner på matta under NM. Etter prisutdelingen spilte innleid DJ musikk for utøverne, mens dommere og offisielle gjester spiste middag på et annet hotell.

Kongepokalvinnere 2016 Martin Løkken Skaanes og Madeleine Lind sammen med representanter fra NKF. Foto: Jostein Værnes

Kongepokalvinnere 2016 Martin Løkken Skaanes og Madeleine Lind sammen med representanter fra NKF. Foto: Jostein Værnes

Pris for beste utøvere 2015 gikk til Linn Benjaminsen Lorentsen, Marielle Lind, Sivert Kjøsnes og Espen Drange.

Årets beste utøvere hedres med egen pris. Foto: Jostein Værnes

Beste utøvere 2015 hedres med egen pris. Foto: Jostein Værnes

Både påmelding og gjennomføring av mesterskapet ble gjort i SportData uten problemer og helt etter tidsskjema. Personer fra seksjonsstyret og klubber styrte systemet. Samtidig som NM og LM i Bergen ble SportData testet som gjennomføringsprogram på et ITF-mesterskap i Nederland, der personer fra SportData var representert, etter tips fra den norske ITF-seksjonen.

Norgesmesterskapet i Taekwon-Do ITF forbeholdes utøvere med sort belte. Derfor arrangeres også Landsmesterskap for fargede belter, fra og med blått belte. Slik sett blir mesterskapet en stor sportslig fest som avholdes hvert år, der idrettsglede og konkurranseånd forenes.

Deltakelsen i mesterskapet har de siste årene økt kraftig, med rekordmange deltakere i 2015 og rekordmange klubber i 2016. Nå vurderer seksjonsstyret å kutte i antall klasser for å begrense størrelsen på arrangementet. I 2017 skal Molde Taekwon-Do klubb være arrangør, og de ser alt at det blir utfordringer med hallstørrelse. Her har Taekwon-Do ITF det man kan kalle et luksusproblem. Arrangøren jobber allerede med å finne de beste løsninger for mesterskapet.

Resultater fra Norgesmesterskapet og Landsmesterskapet finnes i SportData.