ITF: Velkommen til årets NM/LM

Publisert 29.10.2019

Helgen 8. – 10. november arrangeres høstens store happening i nasjonal sammenheng for ITF-Taekwon-do folket, når NM 2019 går av stabelen. NM er forbeholdt utøvere med sort belte. Parallelt med NM arrangeres Landsmesterskap 2019 for utøvere med rødt belte.

NM/LM arrangeres i år i Stavanger, der ITF-entusiaster sist overvar et svært vellykket arrangement i 2015.

Årets pokaler. Foto: nm-itf.no.

Teknisk arrangør er Region Sørvest (består av 6 klubber) i National Taekwon-Do Norway (NTN), som samarbeider om å arrangere NM/LM.

Nær 500 deltakere

Da påmeldingsfristen gikk ut var 478 deltagere påmeldt, og dette er noen flere enn under fjorårets arrangement i Oslo i fjor. 60 klubber er representert, fra Kristiansand i sør til Kirkenes i nord. 69 dommere skal avgjøre hvem som blir best i Norge i ITF Taekwon-Do! Arrangementet går i Stavanger idrettshall, som ligger i gangavstand fra mesterskapshotellet.

Stor variasjon – og kongepokal

Som alltid i ITF konkurreres det innen et bredt spekter av konkurranser: Det konkurreres i mønster (klasser deles inn etter grad), kamp (klasser deles inn etter vekt og grad), tradisjonell sparring (et demonstrasjonsprogram, der to utøvere har trent inn et program på forhånd), spesialteknikk og knusing. Dessuten er det lagkonkurranser i mønster og kamp.

Det deles også ut to kongepokaler, én til beste dame (med sort belte), og én til beste mann (med sort belte). Utdelingen bygger på resultater fra individuell konkurranse i mønster og sparring. Overrekkelse av disse prestisjefylte pokalene gjøres på NM-banketten lørdag kveld, der over seks hundre taekwon-do´ere møtes til hyggelig middag, prisutdelinger og underholdning.

Alt av informasjon om årets mesterskap finner du på arrangementets nettside.

Du kan også følge arrangementets Facebook-side.

Besøk vår hovedsamarbeidspartner

Norges Kampsportforbunds hovedsamarbeidspartner CombatStore vil være tilstede på årets LM/NM. Vi håper alle deltakere og besøkende vil ta turen innom deres stand i løpet av mesterskapet.