ITF: Sterkt norsk lag i Sarajevo

Publisert 10.10.2019
Redigert 12.01.2022

Årets ITF-EM arrangeres denne uken i Sarajevo. – Dette er det 25. junior-EM og 34. senior-EM i ITF-taekwondo, og Norge har også denne gangen ambisjoner om å markere seg blant de beste nasjonene, sier Per Christian Garnes, leder i ITF-seksjonen i Norges Kampsportforbund.

Totalt er 30 nasjoner representert i årets EM, og det totale antallet deltakere er 700. Den norske troppen består av 77 personer.

Tidligere medaljevinnere deltar

Den norske troppen reiser til Sarajevo med god selvtillitt basert på tidligere resultater. Norge har gjort det svært godt i ITF-sammenheng i lengre tid, og når årets VM ble arrangert i Inzell, Tyskland, i april, ble Norge til slutt 4. beste nasjon. Dette er vårt beste resultat i ITF-VM i nyere tid.

Flere av utøverne som skal konkurrere i Sarajevo var også blant medaljevinnerne i Tyskland:

  • Ole Martin Klungerbo (mønster sr. 1. Dan) tok bronse i VM
  • Ina Utne Skogdalen (spesialteknikk jr) tok bronse i VM
  • Selma Li (sparring sr -50 kg) tok i VM bronse i klassen mønster sr 1. Dan og gull i klassen sparring -50 kg
  • Helene Semb (sparring sr -75 kg) tok gull i VM
  • Valerie Ayala-Trujillo (mønster sr 2. Dan) tok bronse i VM

I VM tok også Marielle Lind gull i klassen mønster 4. dan og Maeleine Lind gull i klassen mønster 3. dan. Magomed Naudinov tok gull klassen i sparring -70 kg, mens Linn B. Lorentsen tok gull i klassen 2. dan mønster. Du kan lese mer om den flotte innsatsen i årets VM her. 

Har tiltro til grunnformen

Helene Semb poserer etter at gullmedaljen i årets VM er sikret. Foto: Raimon Bjørndalen.

Én av utøverne som går inn i EM med tittelen «regjerende verdensmester» er Helene Semb. Semb understreker at nevnte tittel ikke har medført endringer i mentalitet eller de praktiske forberedelsene.

– Når sant skal sies er jeg like nervøs nå som jeg var på mitt første EM for tre år siden. Jeg tror dette er en bra ting. Når det gjelder oppkjøringen prøvde jeg meg på den samme oppkjøringen som jeg alltid har gjort. Dessverre har det vært en god del sykdom inne i bildet, men jeg har allikevel troen på at jeg har såpass god «grunnform» at dette ikke skal ha noe å si. Jeg går inn i mesterskapet med samme mentalitet som alltid: Fokusér på det du kan gjøre noe med, og glem alt det andre!

Vi ønsker Helene og resten av den norske troppen lykke til i Sarajevo!

Informasjon om arrangementet finner du på ITFs nettsider.

Emne: ,