ITF: 159 norske deltakere i ITF World Open E-tournament

Publisert 03.10.2020

På grunn av korona-situasjonen er også alle ITFs internasjonale arrangementer avlyst eller utsatt. I likhet med flere andre aktører har ITF derfor nå valgt å invitere verden over til e-stevne. ITF World Open varer fra 3. til 23. oktober, og hele 159 norske utøvere deltar i stevnet.

ITF World Open kan følges via Sportdata.

Norske utøvere har gjort det godt i e-stevner i løpet av korona-perioden, og ITF er intet unntak.

–  ITF Tyskland hadde i vår et e-stevne hvor flere norske utøvere deltok, med svært gode resultater. Vi tok totalt 6 gull, 7 sølv og 2 bronse, og hadde fire helnorske finaler i dette stevnet, forteller Per Christian Garnæs, leder av ITF-seksjonen i Norges Kampsportforbund.

Forbereder seg som vanlig  

Ann Linnea Hole fra Bergen Taekwon-Do klubb deltok i e-stevnet tidligere i vår, og tok her gull i sin klasse. Hole har forberedt seg godt til stevnet som begynner denne helgen, og ser frem til å konkurrere igjen.

– Når det gjelder trening er mine egne forberedelser i stor grad de samme som før et vanlig stevne. Man må også finne et passende sted å filme, hvor mønsteret kan gjennomføres så bra som mulig. Siden man vet hvilke mønstre man skal gå en tid i forkant, har man jo mulighet til å gå gjennom disse noen ekstra ganger før man begynner å filme. Ellers varmer jeg opp og gjør meg klar slik som under andre konkurranser, forklarer Hole, som forteller at det kan være mer krevende å komme i konkurransemodus til et e-stevne.

– Man mister jo mye av intensiteten omkring et mesterskap når man ikke er fysisk til stede i hallen det foregår. Siden man har en vanlig hverdag samtidig som konkurransen pågår, kan det derfor være litt vanskeligere å komme ordentlig i konkurransemodus. Under det siste e-stevne kjente jeg at det hjalp å filme sammen med andre som også deltok. Likevel tror jeg uansett man vil komme i konkurranse-modus når man først begynner å filme mønsteret.

Vil fortsette med e-stevner

En annen norsk deltaker er Lars Tønder fra Trondheim Taekwon-Do klubb. I likhet med Hole deltok Tønder også i vårens e-stevne, og tok her sølv. Også Tønder understreker at deltakelse i e-stevner skiller seg fra deltakelse i fysiske stevner.

Lars Tønder gleder seg til deltakelse i ITF World Open. Foto: Jostein Værnes.

– Det som er litt spesielt med e-stevner er at man konkurrerer over lengre tid enn man er vant til, ettersom de kan vare over flere uker. Dermed bør man forberede seg på at det kommer til å være dager hvor kroppen kanskje ikke føles helt på topp. Likevel er det jo slik for alle deltakerne, så det bør man ikke tenke for mye på! Man har heller ikke alle vennene sine rundt seg, og man kan ikke høre det velkjente levenet fra hallen. For min del hjelper det derfor mye å visualisere at jeg er på et vanlig mesterskap, og kanskje høre på lydopptak fra store stevner i forkant av kampen.

Både Hole og Tønder tar sikte på å delta i e-stevner også når det igjen åpnes for fysiske stevner.

–  I Norge har vanligvis ikke ITF så mange nasjonale mesterskap i året. Derfor tror jeg at e-stevnene kan hjelpe utøvere med å utvikle seg både fysisk og psykisk i forkant av større stevner med fysisk oppmøte, forteller Tønder.

– Jeg ser også for meg videre deltakelse i e-stevner. Jeg synes det er et bra alternativ i situasjonen som er i dag, der vi ikke har mulighet til å konkurrere som vanlig. Når det åpnes for fysiske stevner igjen, vil jo dette uansett være en fin måte å få konkurrert mer på, uten å måtte reise langt, avslutter Hole.

Vi ønsker alle norske deltakere lykke til i stevnet!

Emne: ,