WKF Kata: Uttak til junior EM i Karate

Publisert 15.06.2021

Leder for kata-prosjektet og juniorlandslagstrener, Arne Wallann, har tatt ut det første norske laget siden prosjektet startet i 2019. Mesterskapet arrangeres i Tampere, Finland fra 20.-22. august.

Dette er den 48. utgaven av kadett, junior og U21-EM i karate og det blir for mange juniorer det første fysiske mesterskapet siden korona-pandemien endret idrettsverdenen og man måtte ty til e-stevner. Etter at søknadsfristen for uttak gikk ut 1. juni ble det gjort en grundig evaluering av utøverne og trener Wallann melder om at det var mange gode kandidater, noe som betyr at flere dyktige utøvere ikke ble tatt ut i denne omgang.

Det at uttakene til de store mesterskapene blir vanskelige lover godt for fremtiden, da det viser at det norske kata-miljøet nå har en god bredde med et bra nivå.

Laguttak

For å gi utøverne forutsigbarhet inn mot mesterskapet, har det vært viktig for Wallann å publisere uttaket tidlig, så utøverne får god tid til å forberede seg gjennom sommerferien.

Norges utøvere til junior EM

  • Marion Westher, Mizuchi Karateklubb (kadett kvinner)
  • Olai Fykse Johnsen, Mizuchi Karateklubb (kadett herrer)
  • Cornelius Fykse Johnsen, Mizuchi Karateklubb (junior herrer)
  • Aurora Luong Thorsen, Haugesund Karateklubb (U21 kvinner)
  • Amund Hillestad, Mizuchi Karateklubb (U21 herrer)

I tillegg til juniorlandslagstrener Wallann stiller også Mikael Ek fra Mizuchi som coach.

Høyt nivå

Arne Wallann forteller om høyt nivå i det kommende mesterskapet:

– Selv om dette er et såkalt Junior-EM så er nivået høyt og vi er spente. Alle utøverne har jobbet godt det siste året til tross for pandemien hvor det kun har vært mulig å delta i e-stevner. Der har alle de norske tatt gode plasseringer. Visse av disse e-stevnene har ganske høyt nivå og flere junior-landslagsutøvere fra andre land deltar.

Formen til de norske skal nå spisses frem mot august, avslutter Wallann.

Se presentasjonen av årets junior EM i karate her:

PS: Uttak av kumite-utøvere publiseres på et senere tidspunkt.