WKF: Robert Hamara fra Oslo tatt ut som OL-dommer

Publisert 20.05.2021

Pressemelding
Robert Hamara fra Sakura Karateklubb i Oslo fikk forrige uke bekreftelse på at han er tatt ut som dommer til Tokyo-OL. Hamara er én av 16 karate-dommere i verden som er tatt ut for å dømme i OL, hvor karate står på programmet for første gang.

– Det å få delta i OL er en stor ære og en drøm ikke bare for utøvere, men også for dommere. Det ligger mye arbeid og stor innsats bak en OL-invitasjon, og vi er stolte over å ha en dommer som får ta del av Tokyo-OL, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Robert Hamara har vært internasjonal dommer siden 1989, og har allerede deltatt som dommer på de største arrangementene i internasjonal WKF-karate. Han har blant annet erfaring fra World Games, Combat Games, VM og mange verdensdelsmesterskap. Hamara dømte også under ungdoms-OL i Argentina i 2018.

Eneste sjanse – også for dommere

Det er første gang karate står på OL-programmet, og både dommere og utøvere har jobbet målrettet siden 2016 for å få muligheten til å vise seg frem på den olympiske arenaen. Karate er ikke fast på OL-programmet, og står ikke på programmet i 2024. Tokyo-lekene er dermed den eneste bekreftede muligheten for OL-deltakelse for utøvere og dommere innen karate. Mens Hamara allerede har Tokyo-billetten sikret, må de norske karate-utøverne vente til kvalifiseringsstevnet i Paris i juni for å vite hvorvidt de kan ta turen til Japan.

– Det internasjonale nivået innen karate har steget markant de siste fem årene, etter at idretten kom på OL- programmet. Det er ekstremt krevende å kvalifisere seg, også som dommer, og det er en enorm prestasjon å få denne historiske muligheten til å være en del av karate-konkurransene i Tokyo, sier Jacobsen.

På jobb i Kroatia

Hamara dømmer denne uken i EM, som arrangeres i Kroatia. Han ser frem til å dømme i Tokyo, hvor karate-konkurransene går av stabelen 5.-7. august.

– Bak ethvert resultat står alltid flere personer, så jeg vil gjerne takke alle som hjalp meg på min vei mot OL. Takk for at dere alle har heiet på meg på denne reisen – jeg er utrolig stolt over å få representere Norge under OL, sier Hamara.

___________________________________

Robert Hamara sitter for tiden i WKFs og EKFs dommerkomité, og er også ansatt som arrangementskonsulent i Norges Kampsportforbund.

 

Emne: , , ,