Shobu Ippon: Resultater fra JKA-NM 2021

Publisert 03.11.2021
Redigert 10.11.2021

Norgesmesterskapet i shobu ippon (shotokan) karate ble arrangert 30. oktober i Bønes Arena. Arrangørklubben Bjørgvin Karateklubb var godt fornøyd med arrangementet, som hadde 260 starter fordelt på 109 utøvere fra 18 klubber representert.

Se endelig resultatliste fra JKA-NM 2021 i Sportdata.

Fornøyd stevneleder

Stevneleder Lisbeth Skodvin fra Bjørgvin Karateklubb satt igjen med en god følelse etter at mesterskapet var over:

– Det gikk veldig bra å gjennomføre JKA-NM, alt gikk som planlagt og vi er veldig fornøyde.

H. M. Kongens Pokal

Årets kongepokal i karate var tildelt de beste utøverne under JKA-NM.
Kongepokalen i karate ble for første gang utdelt til Jonny Kristiansen i 1982, og første kvinnelige mottaker av kongepokalen i karate var Stine Nygaard i 1985. Sist gang en shobu ippon-utøver vant kongepokalen var i 2014, da Benjamin Skåtun tok hjem det gjeve troféet.

Årets kongepokalvinnere fulgte med andre ord en lang og verdig tradisjon.

Vinnere av kongepokalen under JKA-NM 2021

  • Herrer: Jan Martin Huus (25), Karmøy Shotokan Karateklubb, for to gull i eliteklassene DAN senior herrer kata og kumite.
  • Kvinner: Marte Skodvin Mjåtvedt (22), Bjørgvin Karateklubb, for gull og sølv i individuelle eliteklasser DAN senior kvinner kata og kumite. *vinner av den største klassen.

Forbundsstyremedlem Jannikke Berger var leder for tildeingsjuryen av kongepokalen under årets JKA-NM, les mer om hennes tanker rundt tildelingen her:

Ser frem mot neste NM

Selv om årets JKA-NM akkurat er gjennomført, er det kun få måneder igjen til neste års store høydepunkt: Felles Karate NM under NM-veka i Bergen, mars 2022.

NM-veka er et felles prosjekt mellom idrettsforbundet og NRK, hvor statskanalen ønsker å fremme de idrettene som ikke får så mye mediedekning i Norge. Et utvalg av finalene i karate NM 2022 vil også vises på NRK, så her er det muligheter for fantastisk eksponering for fullkontakt karate til et bredt publikum.

– Nå gleder vi oss stort til å samle karate-familien til et felles NM igjen, med vakre Bergen som vertskap. Lokale klubber innen grenene WKF, Shobu Ippon og fullkontakt oppfordres til å bli med på NM-festen gjennom bidrag både på og utenfor matta, sier leder i karateseksjonen, Arild Kolstad.