Variasjon og spenning under årets jujutsu-NM

Publisert 06.11.2017

Årets NM i jujutsu gikk av stabelen ved Idda Arena lørdag 4. november. Totalt deltok nærmere åtti deltakere. Med deltakere fra 13 til 50 år ble det et NM preget av variasjon, spenning og store idrettsprestasjoner. 

Totalt var 11 klubber representert på årets NM. 5 av disse klubbene har enten ikke deltatt i NM tidligere, eller har ikke deltatt på mange år. Alle konkurransegrener ble gjennomført, og dagen startet med fighting, før duo og Ne-Waza ble gjennomført.

Fra veteraner til førstereis

Da flere av klubbene som tok turen til NM deltok for første gang, var naturlig nok også flere av utøverne ferske i NM-sammenheng.

– I årets NM så vi flere deltakere som var med for første gang, mens andre hadde lang fartstid i NM-sammenheng. I tillegg til variasjon i erfaring så vi også stort spenn i alder: De yngste var 13 år, mens de eldste var over 50, sier Unni Stangnes i stevnekomiteen.

Også seksjonsleder for jujutsu Rolf Magne Larsen ser positivt på det store spennet i alder og erfaring.

– Det er svært viktig for rekruttering til idretten av utøvere tar steget opp til NM, og ikke minst at våre yngre utøvere får erfaring fra stevner av denne størrelsen, påpeker Larsen.

Kongepokal til dobbeltmester

Ett av høydepunktene i løpet av mesterskapet var selvfølgelig utdelingen av årets Kongepokal. Flere utøvere utmerket seg, men kongepokalen ble til slutt utdelt til Herman Hermansen fra Oslo Karateklubb.

Hermansen tok gullmedalje i både klassene herrer -77 kg i både fighting og Ne-Waza, og ble med disse prestasjonene en svært verdig vinner av den gjeveste pokalen denne kvelden.

Rekorddeltakelse

Også arrangørklubben Kristiansand Ju Jitsu Klubb sier seg svært fornøyde med arrangementet.

–  Vi i klubben setter stor pris på alle foreldrene og ungdommene som bidro til arrangementet. Jeg synes nivået på utøverne var bra og spesielt hyggelig at duo ble representert igjen. Dette ble til slutt et NM med rekorddeltagelse, og høyt nivå på utøverne. Vi håper nå at deltagelsen bare øker og øker for hvert år, sier Kjartan Gifford i Kristiansand Ju Jitsu Klubb.

Alle resultater fra stevnet finner du i Sportdata.