Vellykket talentsamling og dommerkurs gjennomført

Publisert 24.01.2018

Jujustu-seksjonen jobber målrettet for å utvikle utøvere på internasjonalt toppnivå. I tillegg satses det på kompetanseheving av dommere og trenere. I helgen ble derfor seksjonens nasjonale talentsamling samkjørt med dommerkurs. Hensikten er at både utøvere og dommere skal sitte igjen med størst mulig utbytte.

 – Det å kjøre en kombinert talentsamling og dommerkurs er uvurderlig erfaringsbygging for både utøvere, dommere og trenere. Samkjøringen er en del av seksjonens langsiktige plan både for å få opp dommerstammen og øke kompetansen hos utøverne når det gjelder reglementet, sier Christoffer Forsberg i seksjonens konkurranseutvalg.

Samlingen, som ble avholdt i Sarpsborg, var for duo- og fightingutøvere –  dette fordi dommerkurset som ble avholdt parallelt også var for fighting og duo. Totalt 17 deltakere fra Sentrum Kampsport (Sarpsborg), Kristiansand Jujutsuklubb og Trondheim Jujutsuklubb deltok på talentsamlingen. 6 personer deltok på dommerkurset. Senere i år vil det også avholdes inspirasjonssamlinger i både i Kristiansand og Trondheim.

– Utøverne tar nå med seg både kunnskap og motivasjon til de kommende nasjonale stevnene; Haugesund Open, Oslo Open og NM. Internasjonalt vil Danish Open, German Open og U15 VM i Athen bli prioriterte stevner, påpeker Forsberg.

Økter med og uten dommere

Det ble en innholdsrik helg i Sarpsborg for de unge talentene da det ble kjørt økter og matchtrening både med og uten dommere.

– I fighting ble det fokusert mye på del 1 og del 2, mens det i duo ble fokusert på omstillingen til nytt reglement. I tillegg til de spesifikke øktene var det også fellestrening med variert innslag av koordinative egenskaper, utholdenhet og styrke, forklarer Forsberg.

Utøverne fikk også sparret litt med seg selv da de fikk i oppgave å reflektere om seg selv som utøver.

Søndag ble deltagerne på dommerkurset satt på prøve da de skulle gjennom en praktisk test, hvor utøverne var med og gikk gode kamper.

Kultur å bygge videre på

Konkurranseutvalget i seksjonen ser det som meget positivt at trenere og dommere var tilstede under samlingen.

– Dette viser en ekstra interesse for å bidra til god oppfølging av egne utøvere, og interessen for å holde kompetansen oppe er en investering for veien videre. Vi kan litt hver for oss, men vi kan enda mer sammen, og det er kulturen å bygge videre på, avslutter Forsberg.