Fransk legende på besøk

Publisert 12.02.2018
Redigert 13.02.2018

Den franske kampsportlegenden Alain Sailly besøkte i forrige uke flere av jujutsu-seksjonens medlemsklubber da han la ut på sin tradisjonsrike, årlige Norwegian Viking Tour. – Totalt fikk 250 kampsportvenner i Norge førstehåndskjennskap til Saillys store kunnskaper innen kampsport i løpet av uken, forklarer Unni Stangnes i jujutsu-seksjonen.

Hanshi Alain Sailly er et velkjent navn for kampsportentusiaster verden over – han ble født i 1958 og begynte med judo allerede som 5-åring. I tenårene og tidlig i 20-årene konkurrerte han på internasjonalt nivå i judo, bryting og jujutsu.

Sailly er internasjonal ambassadør for World Kobudo Federation, og besøker årlig ca. 30 land med et formål om å spre deres kunnskap og verdier. Av klubbene tilsluttet jujutsu-seksjonen som fikk besøk i løpet av turneen var Ålesund Ju Jitsu Klubb, Trondheim Ju Jitsu Klubb og Bø Jujitsu Klubb.

– Vi i seksjonen er svært glade for å kunne ønske en kapasitet som Sailly velkommen til Norge også i år, og setter pris på den store interessen blant våre klubber for å dra nytte av hans kunnskap. Spesielt gledelig er det at så mange unge utøvere fant turen til disse seminarene nå i år – det lover godt for fremtiden, sier Stangnes.

Langveisfarende klubber

I tillegg til klubb-besøkene forrige uke møttes denne helgen flere enn ti klubber til enda en samling i Bærum, denne gang i regi av stilartsorganisasjonen Ju Jitsu Norge. Trondheim Ju Jitsu Klubb, Malvik Ju Jitsu Klubb og Sentrum Kampsport fra Sarpsborg var blant de deltakende klubbene.

– I tillegg til klubber fra jujutsu-seksjonen deltok klubber fra stilartsorganisasjonen Ju Jitsu Norge, samt besøkende fra World Kobudo Federations klubb i Sverige. Totalt har over 250 kampsportvenner i Norge fått førstehåndskjennskap til Saillys sine store kunnskaper innen kampsport gjennom disse samlingene, forklarer Stangnes.

På samlingen i Bærum fokuserte Sailly på teknikker som gikk på orienteringsevnen, og det ble demonstrert mange bevegelser over motstander etter felling.

Kyoshi Rune S. Henrichsen, Shihan Torbjørn Arntsen og Shihan Karl F. Skjørshammer underviste også hver sin time, hvor fokus var selvforsvarsteknikker og pedagogisk oppbygging av selvforsvar. Et nytt undervisningssystem er underveis i Ju Jitsu Norge, og rammene for dette ble også her fremlagt av Kyoshi Rune S. Henrichsen for hovedinstruktørene i klubbene.

PS! Stilartsorganisasjonen Ju Jitsu Norge har invitert Hanshi Alain Sailly på besøk til årets sommerleir i Langesund 22. – 24 juni. Mer informasjon om dette arrangementet finner du her. Alle forbundets medlemmer er velkommen.