WKF: Reviderte kvalifiseringskrav for Tokyo-OL

Publisert 25.05.2020

Da sommer-OL er flyttet et år og enkelte konkurranser hvor utøvere kunne samle seg ranking poeng ikke har kunnet gjennomføres, har nå WKF satt til side tidligere vedtak vedrørende kvalifisering til OL via ranking-poeng.

For Europa melder WKF at det er åpnet for at resultater fra senior-EM i Gøteborg 2021 og fra Premier League i Rabat i 2021 kan telles med. Når det gjelder Rabat-stevnet er det et tak på 64 utøvere pr. klasse, og det vil være tre påmeldingsrunder hvor de utøverne med høyest ranking kan melde seg på først.

De fire utøverne med høyest ranking i slutten av mai 2021 innen hver OL-klasse vil være direkte kvalifisert til OL. I juni 2021 vil det deretter bli arrangert OL-kvalik, hvor de tre beste i hver klasse vil få OL-plass.

WKF har også informert om at de neste år vil prioritere EM, Premier League, OL-kvalifisering og sommer-OL.

Vil informere fortløpende

Når det gjelder uttak til EM i Gøteborg vil det det komme nærmere informasjon når kampsportforbundet mottar nærmere informasjon om datoer etc. Når det gjelder uttak til OL-kvalifiseringen vil de nye uttaksreglene erstatte uttakskravene som ble publisert 4. oktober 2019.

– Som sportssjef er jeg glad for at WKF har kommet med tidspunkt for OL-kvaliken. Det er også positivt at WKF ikke innførte at kun de 32 beste skulle få delta i Premier League fra 2021, men har opprettholdt deltakelse for  de 64 beste ut 2021. Nå gjelder det å få forberedt oss optimalt, forteller Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Vedlegg:

Emne: ,