Sparebankprosjektet: Årets andre samling på Olympiatoppen

Publisert 19.08.2019
Redigert 20.08.2019

Norges Kampsportforbund og Norges Bryteforbund satser sammen mot Tokyo 2020 og Paris 2024. I helgen ble det avholdt ny samling med utøvere fra bryting, taekwondo og karate på Olympiatoppen.

Sparebankstiftelsen støtter forbundenes satsning mot de kommende OL, og samlingen var årets andre samling i Sparebankprosjektet.

Bidrar til vekst og utvikling

Løpeteknikk var ett av temaene på helgens samling. Foto: Raik Tietze, Norges Kampsportforbund.

Fra karate deltok alle som nå er under kontrollert utvikling eller på rekruttlaget, mens fra taekwondo deltok utøverne som nå er i utviklingsgruppen. Prosjektet er nå inne i sitt tredje år, og har bidratt til vekst og utvikling hos utøverne.

– Dette var årets andre samling, og ble en fin fortsettelse fra samlingen i januar. Sentrale temaer for helgen var mobilitetstrening og stabilitet, mentaltrening og trening på løpeteknikk. Det ble i tillegg gitt informasjon om periodisering og treningsplanlegging. Randi Dyngeland fra taekwondo-landslaget snakket også til gruppen om sin vei fra junior til senior, fra klubb til fulltidslandslag samt sine møter med skader og sykdom, forteller Raik Tietze, toppidrettskonsulent i Norges Kampsportforbund.

Positivt samarbeid

Norges Kampsportforbund er svært glade for å kunne ta del i dette prosjektet, og for å se utbyttet alle involverte utøvere sitter igjen med etter samlingene.

I løpet av samlingen fikk jentene anledning til å utveksle erfaringer og oppleve samarbeid i en større gruppe. Foto: Raik Tietze, Norges Kampsportforbund.

– Vi er svært glade for å ta del i dette samarbeidsprosjektet, og fornøyde med helgens samling. Både den teoretiske og den fysiske delen fungerte godt. Et mål er også at utøverne kan lære fra hverandre og få opplevelsen av å ta del i en større gruppe. i helgen hadde bryte-jentene også en bryteøkt som alle synes var morsom. Det å utveksle erfaringer og kunnskap på tvers av idrettene er utrolig viktig, og vi har stor tro på at dette vil bidra til at vi når våre mål frem mot OL i 2020 og 2024, sier Tietze.