Samtykke til dopingkontroll for mindreårige

Publisert 15.09.2022

Antidoping Norge med nye forskrifter om samtykke til dopingkontroll for mindreårige er innført fra 15. september.

For at Norge og norske utøvere ikke skal bli utestengt fra å arrangere internasjonale mesterskap og deltagelse i OL er det innført en ny forskrift for innhenting av samtykke til dopingkontroll for mindreårige utøvere. De nye forskriftene gjelder fra og med i dag.

Det er ikke alle i kampsportforbundet som vil bli berørt av de nye forskriftene, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund og viser til oversikt under.

Hvem gjelder forskriften?

Forskriften gjelder kun juniorutøvere på elitenivå, som må sende inn samtykkeskjema.

  • Forskriftene gjelder kun for utøvere under 18 år som blir tatt eller er tatt ut av landslagstrener/forbundet til konkurrerer eller samlinger i regi av forbundet. Samtykke må foreligge før de deltar, eventuelt innen påmeldingsfristen*
  • Forskriftene gjelder for alle utøvere under 18 år som blir tatt ut eller som skal delta på samlinger eller konkurranser i regi av landslaget eller i regi av kampsportforbundet innen idrettene : taekwondo WT, (karate WKF), jujutsu, wushu, kendo og muaythai.
  • Alle taekwondoutøvere som er under 18 år som innehar Global Athletes Licence (GAL) og som skal delta i internasjonale konkurranser i regi av WT må sende inn samtykkeskjema.
  • Samtykkeskjema må være levert innen 30. september til Antidoping Norge ved samtykke@antidoping.no og til Norges Kampsportforbund ved post@kampsport.no
    Samtykke skjema må sendes begge steder.
  • Samtykke må foreligge før man kan delta i aktiviteten. Dersom gyldig samtykke ikke foreligger skal særforbundet sikre at utøveren ikke deltar i idrettsaktiviteten.

*utøvere som er invitert eller påmeldt til åpne samlinger i regi av landslag må også innhente samtykke for å kunne delta.

Samtykkeskjema