Korona: Avlysning av fysiske stevner ut april 

Publisert 05.02.2021

Norges Kampsportforbund følger smittesituasjonen fortløpende med tanke på gjennomføring av arrangementer og stevner. – Situasjonen vurderes fortsatt som såpass uforutsigbar at vi nå velger å avlyse fysiske stevner også ut april, av hensyn til både utøvere og arrangører, opplyser Vegard Henriksen, arrangementssjef i Norges Kampsportforbund. 

Gitt den nåværende situasjonen med lokale smitteutbrudd av muterte virusvarianter er det svært viktig å begrense reiseaktivitet til og fra stevner, ikke minst for å sikre at normal treningsaktivitet ikke blir nedstengt i nye perioder. Dette er årsaken til at forbundet tilråder å arrangere konkurranser som e-stevner.  

– Det å avlyse stevner i ytterligere to måneder gjøres av hensyn til helse og sikkerhet for både utøvere og frivillige, påpeker Henriksen. 

april vil det foretas en ny vurdering av hvorvidt forbundet kan åpne for fysiske stevner. 

Store regionale og lokale forskjeller  

Eventuelle unntak fra forbundets tilråding om å gjennomføre konkurranser som e-stevner i korona-perioden kan gis fra seksjonsstyrene, som også fortløpende vil vurdere smittesituasjonen landet over, da med tanke på gjennomføringen av mindre, lokale konkurranser. 

Forbundsadministrasjonen vil også samarbeide tett med seksjonsstyrene om nødvendige tiltak og smittevernutstyr i de tilfeller hvor det eventuelt besluttes å gjennomføre fysiske konkurranser. 

Vi oppfordrer alle til å holde seg oppdatert på vår samleside om koronasituasjonen.