ITF: Per Andresen tildelt 9. Dan

Publisert 12.10.2020

Leder i NTN Per Andresen ble forrige uke tildelt 9. Dan og Grandmastertittelen i Taekwon-Do, som den første i NTNs historie. Grandmaster Andresen mottok graderingen og Grandmastertittelen på sin 60-års dag.

Andresen begynte å trene Taekwon-Do i 1976. I 1979 graderte han seg til 1. Dan, og da han flyttet til Bergen i 1981 for å studere juss, startet han sin første klubb – Bergen Taekwon-Do klubb.

I 1984 ble han gradert til 4. Dan av Master Lim Won Sup. Han startet tre klubber i Bergensområdet, før han i 1986 flyttet til Molde og startet tre klubber der. I 1989 flyttet han hjem til Trondheim, og startet Trondheim Taekwon-Do klubb. Her er han fremdeles hovedinstruktør, og underviser sortbeltene fast flere ganger i uken.

Bidratt på mange områder

Grandmaster Andresen har bidratt på svært mange områder i Taekwon-Do, både nasjonalt og internasjonalt – som utøver, instruktør og dommer for å nevne noen. Han har undervist, holdt seminarer og demonstrasjoner i mange land, og sammen med Master Garnæs var han sentral i forhandlingene med WT Taekwon-Do og Norges Idrettsforbund for å få Taekwon-Do inn i det som etter hvert ble Norges Karate og Taekwon-Do Forbund (i dag Norges Kampsportforbund).

Andresen graderte seg til 7. Dan master i Skottland i 1996, og 8. Dan i Trondheim i 2010. Du kan lese mer om hans liv og karriere på NTNs nettsider.

– Vi er stolte over å ha en person med Andresens kunnskap og kapasitet i ITF-miljøet her i Norge, og takker ham for alt arbeid han har lagt ned over flere tiår, samtidig som vi gratulerer ham både med 60-årsdag og graderingen, sier Per Christian Garnæs, leder av ITF-seksjonen i Norges Kampsportforbund.