ITF: Norge nest beste nasjon i e-VM

Publisert 22.09.2021
Redigert 23.09.2021

E-VM for ITF-taekwondo ble avsluttet 19. september. Som i tidligere mesterskapet satte norske utøvere preg på mesterskapet, og Norge endte til slutt som nest beste nasjon.

VM i ITF-taekwon-do 2021 skulle i utgangspunktet arrangeres i Tampere, Finland. På grunn av koronasituasjonen har mesterskapet blitt flyttet til 2023, og ITF besluttet derfor å arrangere sitt første digitale VM i september.

Under VM ble det konkurrert i individuelt mønster, lagmønster og tradisjonell sparring. Oversikt over den norske troppen finner du her.

Norge tok totalt 12 medaljer i løpet av mesterskapet: Fire gull, sju sølv og én bronse. Alle resultater og innsendte bidrag finner du i Sportdata.

Spennende og utfordrende

De tre norske individuelle gullvinnerne sier seg fornøyde med deltakelsen i det de beskriver som en spennende og utfordrende konkurranse.

– E-stevner, for min del, er mer utfordrende enn fysiske mesterskap. Det er vanskelig å skulle ha en normal dag på skolen, for så å stille seg i salen for å fokusere 100% på e-VM. I månedene og ukene før vanlig mesterskap får jeg innstilt meg på konkurransemodus. Det fikk jeg ikke sjansen til før dette mesterskapet, noe som var en utfordring! Motivasjonen gjennom korona har vært lavere enn normalt, men dette stevnet ga meg mer motivasjon. Selv om det ikke var et fysiske arrangement, fikk jeg muligheten til å se hvordan formen er, og seieren i dette mesterskapet gir meg motivasjon til å fortsette å pushe meg selv, forteller Mina Stubban Berg.

Gullvinner Selma Li har troen på e-stevner fremover.

– Denne konkurranseformen tror jeg har kommet for å bli, selv om det ikke blir en erstatning for tradisjonelle mesterskap! Enkelt, og en genial måte å «samle verden» på! Jeg blir motivert til å jobbe med å perfeksjonere mønstrene, og det er bra med en konkurranseform der du faktisk får en ny mulighet hvis du misser. Da er det bare å gjøre et nytt opptak, riktignok innenfor fristen som er satt. Når det er sagt savner jeg det å ha press på meg til å prestere der og da; at det er nå eller aldri. Det er alltid en fantastisk herlig spenning og stemning på store mesterskap, men e-turneringer er et godt supplement hvor spenningen i stor grad går ut på å vente på dømmingen. Det var uvant og ulidelig spennende. Tipp topp tommel opp!

Sivert Eide sier seg fornøyd med sin gullmedalje, men understreker at han også gleder seg til fysiske stevner. – Selv om denne måten å konkurrere på er litt annerledes, var det en god måte å komme i gang med treningen igjen. Jeg føler meg motivert til å fortsette treningen, og gleder meg til mer kjente mesterskapssituasjoner utover høsten!

Norske medaljer:

Gull:

 • Mina Stubban Berg (junior damer 2. dan)
 • Selma Li (senior damer 2. dan)
 • Sivert Eide (senior herrer 2. dan)
 • Rita Sivertsvik, Tina Holten, Lise Grønnesby, Linn Benjaminsen og Erika Krogstad (senior damer lagmønster)

Sølv:

 • Una Langeland Gravvold (junior damer 1. dan)
 • Jenny Listhaug (junior damer 2. dan)
 • Lars Tønder (senior herrer 2. dan)
 • Mina Stubban Berg, Jenny Listhaug, Adele Aunvik, Mina Rui og Ina Utne Skogdalen (junior damer lagmønster)
 • Mats Lind, Marius Iversen, Angel Haugland, Johannes Taule, Adrian Tøsdal og Erik Valentin (junior herrer lagmønster)
 • Sivert Eide, Lars Tønder, Ingebrigt Steinkjer, Ole Martin Klungerbo, Jack Eilertsen og Kristian Gjersvold (senior herrer lagmønster)
 • Mats Lind og Marius Iversen (junior tradisjonell sparring)

Bronse:

 • Ann Linnea Hole (senior damer 2. dan)

Vi gratulerer alle våre verdensmestere og medaljevinnere, og alle andre norske utøvere med solide opptredener. Norge holder et høyt nivå innen ITF-taekwondo, og det er vi svært stolte av!

Emne: , ,