Vinnerne av Franzefoss-stipendet og Franzefoss-fondet

Publisert 02.05.2018

I 2017 opprettet Franzefoss et stipend og et fond for å hedre enkeltpersoner, idrettslag eller kulturrangement som bidrar positivt til sitt lokalmiljø og som ellers får liten oppmerksomhet.

Åtte utøvere og fem idrettslag mottok henholdsvis Franzefoss-stipendet og Franzefoss-fondet. Utdelingen foregikk i forbindelse med en fiolinkonsert med Eldbjørg Hamsing og NOR59 på Sentralen i Oslo.

En helt ny verden åpner seg
Taekwondoutøver Milos Pilipovic (16) fra Grorud Taekwondo klubb og wushu-utøver Lara Kutluca (13) fra Oslo Wushu klubb mottok hver sin sjekk på 10 000 kroner.
– Det er første gang jeg får et stipend, og jeg er både overrasket, takknemlig og stolt. Det er som en helt ny verden som åpner seg, sier Lara Kutluca, som har brukt de siste feriene sine til å reise til Kina for å trene med de beste wushu-utøverne i verden. I mai skal hun delta i EM i Moskva.

Milos Pilipovic er den første utøveren fra Kampsportforbundet som har klart å kvalifisere seg til et ungdoms-OL, og hans stipend går med til forberedelser til ungdoms-OL som arrangeres i Argentina i oktober.

Et rikt bidrag til klubbkassen

I klubbkategorien fikk blant annet Grorud Taekwondo Klubb utdelt Franzefoss-fondet på kr. 20.000. De gleder seg til å kunne gi et bra tilbud til enda flere.
– I Grorud Taekwondo Klubb er medlemskontigenten lav fordi vi vil at alle skal ha muligheten til å være med. Midlene vi får av Franzefoss er derfor et rikt bidrag til klubbkassen, sier styreleder i Grorud Taekwondo klubb, Leyla Oguz.

Over 50 søknader
– I overkant av 50 søknader ble sendt inn og det var mange gode kandidater, sier Truls Markussen, konsernsjef i Franzefoss.
– Felles for alle stipendvinnerne er at de satser stort og presterer godt innen sine områder. Alle klubbvinnerne tilbyr aktivitet for alle, uavhengig av sosial bakgrunn eller ambisjonsnivå. De drives av stort engasjement og frivillig innsats, og fungerer som en sosial møteplass i lokalmiljøet, fortsetter Markussen.

Vi gratulerer alle vinnerne, og håper pengestøtten vil bidra til å åpne opp for å nå nye mål og muligheter, samt inspirere til økt motivasjon og innsats.

Norges Kampsportforbund har en samarbeidsavtale med Franzefoss frem til sommer-OL i Tokyo 2020

– Kampsportforbundet er veldig glad og takknemlig for at Franzefoss kan være med å bidra til de som ikke gir seg så lett. I fjor var det to karateutøvere og en karateklubb som fikk stipendet og vi har sett at stipendet har bidratt til at de har hatt en flott utvikling. Mottaker av fjorårets fond, Sarpsborg Karateklubb, ble Norges beste karateklubb og stipendvinner Nora Benedicte Handelsby vant VM-sølv, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Vinnerne av Franzefoss-stipendet er:
•         Anna Pauline Hjort, 16 år, spiller cello i NOR59 Kammerorkester
•         Jon Reidarson Darre, 15 år, spiller fiolin i NOR59 Kammerorkester
•         Madelen Hofseth Pedersen, 21 år, Oslo MK (motorsport)
•         Stine Rødne Hettervik, 21 år, Oslo MK (motorsport)
•         Milos Pilipovic, 16 år, Grorud Taekwondo klubb
•         Lara Kutluca, 13 år, Oslo Wushuklubb
•         Ionas Berg Garras, 15 år, Bøler Basket
•         Emilie Torgersen, 15 år, dressurrytter

Vinnerne av Franzefoss-fondet er:
•         Grorud Taekwondo Klubb v/Taufique Rana
•         Frøya og Hitra Taekwon-Do v/Jens Christian Reberg
•         Bærum Sportsklubb v/Henrik Dahl
•         FK Vigør v/Morgan Karlsen
•         Varg Kampsport og Fitness v/Petter Faye

Neste mulighet for å søke om Franzefoss-stipendet eller Franzefoss-fondet er 5. oktober 2018.